Elkezdődtek a magyarországi vizes világbajnokság versenyei

Elkezdődtek a magyarországi vizes világbajnokság versenyei

Rajtunk a világ szeme
Július 14-én nagyszabású, minden tekintetben lenyűgöző nyitóünnepséggel vette kezdetét a FINA 2017-es világbajnoksága. A főváros szívében, a Dunán felállított színpadokon több mint ötszáz közreműködő részvételével megtartott látványos show méltó kezdete volt minden idők legrangosabb, hazánkban megrendezett sporteseményének.

Bővült a megyei értéktár

Bővült a megyei értéktár

A Megyei Értéktár Bizottság felvette „A magyar kardvívás eredményei” pályázatot a megyei értéktárba, egyúttal döntött arról, hogy felterjeszti a Magyar Értéktárba is.

A futball Paganinije

A futball Paganinije

Tavalyelőtt lett a Pest Megyei Értéktár része a világhírű magyar labdarúgó, Zsengellér Gyula életműve. Az 1915-ben Cegléden született focista hosszú pályafutása alatt majdnem mindent elért, amit magyar labdarúgó elérhetett: négyszeres magyar bajnok volt az egyik legsikeresebb hazai klubbal, az Újpesttel, melynek színeiben tizenegy évig játszott.

Tour de Hongrie 2017

Tour de Hongrie 2017

Kerékpáros országjárás Pest megyén keresztül
Cegléd lesz az egyik cél- és rajtállomása a 2017-es Tour de Hongrie kerékpárversenynek, amely június 27-én Szombathelyen kezdődik, s július 2-án Budapesten ér véget.