A járdafelújítás második ütemére is nyert pénzt a város

A járdafelújítás második ütemére is nyert pénzt a város

Aszód önkormányzata 2017-ben pályázatot nyújtott be a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkárságához, járdafelújítás céljából. A pályázat sikeresnek bizonyult, és 7, 7 millió Ft-ot eredményezett.

Ennek köszönhetően a Deák Ferenc utca mindkét oldalán 100-100 méter, valamint a Petőfi Sándor utca alsó szakaszán 200 méter hosszúságban a régi, balesetveszélyes sárga keramitkövek helyére viakolor burkolat kerül. Felújítják az érintett járdaszakaszokon a csapadékvízelvezető-rendszer egy részét is. A járdafelújítás első ütemének teljes költsége mintegy 10 millió Ft. Időközben újabb pályázattal is nyert az önkormányzat, így megvalósulhat a járdafelújítás második üteme. Ennek köszönhetően a Petőfi Sándor utcai járda egészen az OTP bankfiókig megújulhat, míg a Deák Ferenc utca járdája – mindkét oldalon az 1848-as emlékműig – korszerűsödhet. A második szakasz munkáit vélhetően csak 2019 tavaszán tudják elvégezni, annyira leterheltek a szóba jöhető kivitelezők.

A Podmaniczky-kastély felújításánál sajnos hiába biztosított 250 millió Ft-ot a kormány arra, hogy a műemlék kupoláját, illetve a díszterem freskóját kijavítsák, és hiába volt eredményes a lefolytatott közbeszerzési eljárás, a nyertes pályázó az eredményhirdetés után két nappal visszamondta a munkát. Marsalné Kovács Judit főépítész szerint a kivitelezőket ugyanis a megugrott építkezési láz miatt szinte ellepik a megrendelések. Így aztán új kivitelezőt kell keresniük.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*