Megkezdődött az aszódi szakorvosi rendelőintézet energetikai korszerűsítése

Megkezdődött az aszódi szakorvosi rendelőintézet energetikai korszerűsítése

Hosszú hónapokig tartó előkészítést követően az érdemi munka is elindult az aszódi szakorvosi rendelőintézetben.

Az elvégzendő munkafolyamatokról, az építkezés menetéről és a befejezés várható időpontjáról a helyszínen tartott közös sajtótájékoztatót Szabó Zsolt, a hatvani térség képviselője, Vécsey László, a választókerület képviselője, valamint Sztán István, Aszód polgármestere. Szabó Zsolt a példaértékű összefogást emelte ki, amelynek nyertese a térség mintegy 48 ezer polgára. Az energetikai korszerűsítést követően mintegy 50 százalékkal csökkenhetnek a működtetési költségek. A felújítás várhatóan 2019 szeptemberében ér véget.

Vécsey László örömmel számolt be arról, hogy a hatvani kórház mellett a kistarcsai kórház is teljesen megújul, ugyanis az intézmény bekerült a kormány által a közelmúltban indított „Egészséges Budapestért” egészségügyi programba. A kórház korszerűsítésén túl ott egy vadonatúj szakorvosi rendelőintézet is épül, amely jelentősen megkönnyíti majd a betegellátást.

Sztán István polgármester a felújítással kapcsolatban elmondta, az építtetőkkel történt megállapodás értelmében a munkavégzés idején is folyamatos lesz a rendelés, ám kisebb kényelmetlenségekre azért lehet számítani. A rendelő hátsó udvarában zúzottkővel borított 50-60 férőhelyes parkolót alakítanak ki annak érdekében, hogy a későbbiekben az autósok itt, és ne a Baross utcában, a fák alatt parkoljanak. 

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*