Érd kiváló diákjait ünnepelték

Érd kiváló diákjait ünnepelték

Január 31-én 47 fiatal vehette át az Érd Kiváló Diákja emlékérmet. A 2009-ben alapított díjjal a tanulmányaik ideje alatt végig kitűnő eredményt felmutató, valamint a különböző nemzetközi, országos, megyei tanulmányi, illetve művészeti versenyeken kiemelkedő helyezést elérő diákokat ismeri el a város.

Érden elkezdődött a Modern Városok Program megvalósítása

Érden elkezdődött a Modern Városok Program megvalósítása

Történelmi lehetőséget kapott a város
A mintegy hetvenezres lélekszámú Érden közel százmilliárd forint fejlesztés valósul meg, amelynek finanszírozását a Modern Városok Program biztosítja – mondta el a Pest Megye Lapja érdeklődésére Aradszki András államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Érd polgármestere, T. Mészáros András.

Kezdődhet Érden a Papi földek Rekreációs Park kialakítása

Kezdődhet Érden a Papi földek Rekreációs Park kialakítása

A „Modern Városok Program” részeként rövidesen elkezdődik a Papi földek Rekreációs Park építése Érdligeten. A projekt látványtervei elkészültek, a kivitelezési munkálatok jövőre kezdődhetnek és várhatóan december végéig fejeződnek be - mondta el a Pest Megye Lapja érdeklődésére T. Mészáros András polgármester.

Érd gazdasága stabil fejlődési pályára áll

Érd gazdasága stabil fejlődési pályára áll

2020-ra korszerű közszolgáltatásokkal várják az embereket

A kormány Érd számára öt év alatt negyvenmilliárd forint állami fejlesztési forrást biztosít a Modern Városok Program pénzügyi keretéből. Az erről szóló együttműködési megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és T. Mészáros András polgármester tavaly nyáron írták alá. Érd Megyei Jogú Város öt év alatt évente 8 milliárd forint kormányzati támogatást kap, az összeget gazdaság-, intézmény-, illetve közszolgáltatás- fejlesztésre és a városban található nemzeti vagyon sikeres hasznosítására fordítják. A városvezetés célja: Érdet megyei jogú városhoz méltó szintre emelni, a gazdaság élénkítésével önfenntartó önkormányzattá fejleszteni, a fejlesztési célokat külső források nélkül megvalósítani. Érd éves költségvetése az elmúlt években 12 milliárd forint körül alakult, a támogatásnak köszönhetően ez az évtized végére elérheti a 20 milliárd forintot. T. Mészáros Andrással beszélgettünk.