Csapadékvíz-gazdálkodást szolgáló pályázat indul Pest megyében

Csapadékvíz-gazdálkodást szolgáló pályázat indul Pest megyében

A Pest megyei települések belterületi csapadékvíz-gazdálkodásának fejlesztésére, korszerűsítésére jelent meg újabb pályázati kiírás 4 milliárd forintos keretösszeggel − jelentette be Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

A támogatási kérelmeket 2019. január 23-án reggel 8 órától nyújthatják be a pályázó települések a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

Az államtitkár ismertette, hogy a Pest megye célzott fejlesztését szolgáló támogatási program 2018. évi hatodik pályázati felhívása − a tavalyihoz hasonlóan − idén is a Pest megyei települések csapadékvíz-gazdálkodásának fejlesztését célozza.

A pályázati kiírás a megye településein olyan fejlesztések támogatására irányul, amelyek megakadályozzák az utóbbi tíz évben igazolhatóan bekövetkezett káresemények megismétlődését, csökkentik a káresemények mértékét vagy gyakoriságát, elősegítik a vízkárok enyhítését, és hozzájárulnak egy biztonságosan működő és fenntartható települési csapadékvíz-gazdálkodási rendszer kialakításához.

A támogatás a település vagy településrész csapadékvíz-gazdálkodási rendszerének komplex fejlesztését célozza, olyan infrastruktúra-fejlesztések támogatásával, amelyek javítják a települések általános környezeti állapotát. A beruházások során olyan technológiák, módszerek alkalmazását szorgalmazzák, amelyek környezet- és természetvédő módon biztosítják a megépített infrastruktúra és a település működését. A pályázat keretében településenként maximum 300 millió forint értékben van lehetőség vissza nem térítendő támogatás igénylésére a felszíni csapadékvíz-elvezető létesítmények fejlesztését és a települési vízgazdálkodás korszerűsítését célzó projektek kapcsán.

A program alapvetően önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokon megvalósítandó beruházásokat támogat. A pályázattal érintett fejlesztési területbe kizárólag abban az esetben vonhatók be állami tulajdonú ingatlanok, ha azok a település vagy településrész vízgazdálkodási rendszerének szerves részét képezik, vagy meghatározó szerepet töltenek be a település vagy településrész csapadékvíz-gazdálkodásában.

(forrás: MTI)

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*