Idén is felépül a Mézeskalácsfalu Vácrátóton

Idén is felépül a Mézeskalácsfalu Vácrátóton

Az adventi időszakban idén is felépül Vácrátóton a mesebeli Mézeskalácsfalu, amelyet először a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen lehet majd megtekinteni, december 15-én.

Spiegelhalter László, a Pest megyei település polgármestere elmondta, hogy a mézeskalács házak mellett a rátóti csikótojást, a vácrátóti népviseletet is megformázták süteményből. Emellett megelevenedik a Hófehérke és a hét törpe története, s a Mézeskalácsfalu idén kiegészül a Szentfölddel és Salamon király templomának süteményből készült másával is. A polgármester beszámolt arról, hogy a Mézeskalácsfalu épületeit, alkotóelemeit az elmúlt három hétben sütötték meg a helyiek 50 kilogramm lisztből, 15 kilogramm mézből 40 kilogramm cukorból és 250 tojásból.

Az ötödik alkalommal felépülő Mézeskalácsfalut először december 15-én, a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen lehet megnézni, utána pedig december 20-ig lesz látható a helyi plébánián, ahol Beer Miklós váci megyéspüspök is megtekinti az alkotást. A Mézeskalácsfalu figuráit egyébként jótékonysági céllal értékesítik, a bevételből a helyi óvodát támogatják.

(Képünk illusztráció)

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*