Lezárult a DANUrB második szakasza

Lezárult a DANUrB második szakasza

Az északi oldalon Visegrád, Dömös, Pilismarót, Helemba, Ipolydamásd, Szob, Zebegény, Nagymaros, Verőce, Kisoroszi, Dunabogdány, a délin pedig Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Ráckeve, Szigetbecse, Makád, Lórév. Ezekben a településekben az a közös, hogy a Duna partján fekszenek, és mind érintettek a DANUrB elnevezésű nemzetközi projektben.

Ökológiai tanösvény nyílt Pátyon

Ökológiai tanösvény nyílt Pátyon

Befejeződött a Páty közelében fekvő Sasfészek-tó körüli tanösvény kialakítása. A helyi oltalom alatt álló terület számos védett madárfaj és vízi állat élőhelye. A mintegy négyhektáros tó mentén a környezetbe olvadó nyomvonalon lehet sétát tenni. A csaknem egy kilométeres táv egyes állomásain interaktív tájékoztatók mutatják be a hely élővilágát.

Szentendre karnevállal lépett a farsang farkára

Szentendre karnevállal lépett a farsang farkára

Február második hétvégéjén Szentendre karneváli hangulatban búcsúztatta a telet. A második Szentendrei Karnevál – Farsangfarka Fesztiválon volt minden, ami egy igazi farsanghoz elengedhetetlen: maskarások, szoboremberek, koncertek, fáklyás-álarcos felvonulás, gyerekprogramok, farsangi fánk-különlegességek, gasztronómiai vásár.

Csepel-szigeti értéktúra

Csepel-szigeti értéktúra

A Pest Megyei Értéktárban 164 érték található. Ez a szám, és az értékek különlegessége, a magyar nemzeti kultúrában és a megye életében betöltött szerepe indokolttá teszi, hogy szakmai és egyéb körök, közösségek számára is ismertebbé váljanak. Ebből a célból az értékek bemutatására irányuló városnéző interaktív sétákat, értéktártúrákat szervez Pest Megye Önkormányzata.

Egyre népszerűbb a kerékpáros turizmus

Egyre népszerűbb a kerékpáros turizmus

Több kerékpárút lesz Pest megyében
A szabadidős kerékpározás lehetőségeinek megteremtése, a szolgáltatások színvonalának emelése alapvető feltétele a kerékpáros turizmus növekedésének. Csupán az igazán kerékpárosbarát országok képesek arra, hogy nagyszámú külföldi biciklis turistát vonzzanak.