Új kiadványban mutatkozik be Pest megye

Új kiadványban mutatkozik be Pest megye

Duna menti értékeinket, Pest megye kulturális örökségének fontos szeletét mutatja be Pest Megye Önkormányzati Hivatalának új kiadványa.

Az Európai Parlament és az Európai Tanács a 2018-as évet a Kulturális Örökség Európai Évének nyilvánította. A kezdeményezés azt hivatott elősegíteni, hogy minél többen fedezzék fel és ismerjék meg Európa kulturális hagyatékát. Kontinensünk kulturális öröksége mindenhol körülvesz bennünket; megtalálható a városainkban, a falvainkban, a természetben és a régészeti lelőhelyeken is.

Hozzátartozik a fentiekhez szellemi és kulturális örökségünk, amely éppúgy fellelhető az irodalomban, a művészetben, a tárgyakban, mint a kézműves mesterségekben, a történetekben, az ételekben, a zenében és a filmekben. Ez a sokszínűség időben és térben is összekapcsol bennünket, európaiakat. 

A Duna kultúrákat, nyelveket, embereket köt össze, évszázadok óta szervezi az itt élők életét. Az Európai Év alkalmából Pest megye kulturális örökségének fontos szeletét, a Duna mente meghatározó értékeit mutatja be a kiadvány, ammely a Pest megyei értéktár anyagából szemezget.

A kiadvány a www.pestmegye.hu oldalról letölthető.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*