Milliárdos fejlesztés Törökszentmiklós és Jászkarajenő szennyvízgondjainak kezelésére

Milliárdos fejlesztés Törökszentmiklós és Jászkarajenő szennyvízgondjainak kezelésére

A Széchenyi 2020 program keretében, döntően európai uniós finanszírozással Jászkarajenő komplett elvezető-tisztító rendszert kap, Törökszentmiklós szennyvízhálózatát pedig fejlesztik. A beruházás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programon (KEHOP) belül 3,534 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást élvez.

Új üzem épül  Újhartyánban

Új üzem épül Újhartyánban

Több mint 150 millió eurós befektetéssel építi meg autóipari alkatrészek szériagyártásához új üzemét a Pest megyei Újhartyánban a svájci tulajdonú REHAU-Automotive Kft. A tervek szerint a cég jövő ilyenkor indítja be a gyártósort, hogy sikeresen kiszolgálja a hazai és a kelet-közép-európai ügyfeleit.

Új háziorvosi rendelő épül Pócsmegyeren

Új háziorvosi rendelő épül Pócsmegyeren

2019. év őszétől új orvosi rendelő várja majd a pócsmegyeri lakosokat. Pócsmegyer Község Önkormányzata a PM_EUALAPELLATAS_2017/19 kódszámú „Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” elnevezésű pályázat keretében, Pócsmegyer Kossuth L. u. 27. szám alatt, egy korszerű, új orvosi rendelőt épít. A támogatott tevékenység elszámolható összköltsége 181,49 millió forint, melynek 95 százaléka (172,42 millió forint) vissza nem térítendő támogatás.