Európai uniós támogatásból korszerűsítik Tápiószecső közoktatási intézményeit

Európai uniós támogatásból korszerűsítik Tápiószecső közoktatási intézményeit

Tápiószecső nagyközség önkormányzati tulajdonú épületeinek energetikai korszerűsítésére 243 millió forintos uniós támogatást nyert. A kohéziós alap az elszámolható költségek 100 százalékát finanszírozza.

A projekt megvalósulása során a Tápiószecsői Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületeit korszerűsítik. A 243,63 millió forintos beruházásnak köszönhetően Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata az épületek fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani.

A támogatási szerződést aláírták, a kivitelezéssel november végére végeznek a szakemberek, év végétől – a 243,63 millió forintos beruházásnak köszönhetően − környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel fog gazdagodni Tápiószecső.

A projekt célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint a hőveszteség csökkentése. Ennek érdekében a pályázat keretében az épületekben a külső nyílászárók korszerű műanyag nyílászárókra történő cseréje, valamint utólagos homlokzati szigetelése valósul meg.

Az uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetően a létesítmények energetikai szempontú felújítása az üzemeltetési és fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a csökkenő energiahordozó-felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*