Pest megyei helyi piacok fejlesztésére írtak ki pályázatot

Pest megyei helyi piacok fejlesztésére írtak ki pályázatot

Pest megyei piacok fejlesztésének támogatására írt ki pályázatot a Pénzügyminisztérium (PM) az önkormányzatok számára, kétmilliárd forint értékben.

A támogatás célja elsősorban piaci árusítóhelyek létesítése, fejlesztése és a piaci infrastruktúra kiépítése, amire 10-150 millió forintos támogatást igényelhetnek a főváros vonzáskörzetében fekvő Pest megyei települések, valamint azok a 10 ezer lakosúnál nagyobb Pest megyei városok, amelyek nem jogosultak a Vidékfejlesztési Program hasonló célú támogatására.
    A helyi termelők és élelmiszer-kiskereskedők számára a helyben történő értékesítés feltételeinek megteremtése és javítása erősíti a helyi gazdaságot, élénkül a település kereskedelme, bővülnek a település szolgáltatásai. A helyben élők kevesebb utazással, kényelmesebben, szebb környezetben juthatnak hozzá egészséges, jó minőségű élelmiszerhez.
    A pályázat segíti a helyi termelők és a helyi termékek piacra jutását, s ezzel támogatja és ösztönzi a rövid élelmiszer-ellátási láncokat is. A jó minőségű helyi alapanyagok és helyi élelmiszertermékek a kereskedelmi útvonalat lerövidítve, környezetkímélő módon jutnak el a termelőtől a fogyasztóig.
    A „Helyi piacok fejlesztése Pest megye területén” című pályázati kiírásra a támogatási kérelmeket 2018. augusztus 27-én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

 

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*