Új üzem épül Újhartyánban

Új üzem épül  Újhartyánban

Több mint 150 millió eurós befektetéssel építi meg autóipari alkatrészek szériagyártásához új üzemét a Pest megyei Újhartyánban a svájci tulajdonú REHAU-Automotive Kft. A tervek szerint a cég jövő ilyenkor indítja be a gyártósort, hogy sikeresen kiszolgálja a hazai és a kelet-közép-európai ügyfeleit.

Újabb állomáshoz érkezett a REHAU Verwaltungszentrale AG leányvállalata: a tervek valósággá válnak. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvételével a cég vezetői ünnepélyes keretek között letették az új üzem alapkövét. Beindult az építkezés, jövő ilyenkor pedig már munkába is állhatnak a dolgozók, akik a legkorszerűbb technológia elsajátítása után hosszú távú, biztos jövedelemszerzésre tehetnek szert.
Markus Grundmann, a REHAU Automotive vezérigazgatója az alapkőletétel alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta, a polimereket gyártó cégcsoport 25 évvel ezelőtt nyitotta meg első értékesítési irodáját Magyarországon. Azóta nagy utat jártak be.

− Tizenhárom évvel ezelőtt az Audi kiszolgálására összeszerelési és logisztikai központot létesítettünk Győrben, majd öt évvel ezelőtt ugyanitt egy közel 50 millió eurós befektetéssel létrehoztuk a REHAU első magyarországi gyárát, amely a megnövekedett megrendelések miatt jelenleg éppen bővítés alatt áll – emlékezett vissza a vezérigazgató a kezdetekre.


A több mint félmillió különböző lökhárítót gyártó REHAU több helyszínt is szemügyre vett hazánkban, Romániában, Csehországban és Szlovákiában. Mivel világszinten megnyerte a Daimler új üzletét, az érintett autók nagy többsége pedig Kecskeméten készül majd, adott volt a döntés: Újhartyán optimális távolságra van a kecskeméti Mercedes-gyártól, és stratégiailag nagyszerű a település elhelyezkedése ahhoz, hogy könnyedén el tudja látni az egyéb régiós partnereket is. 
Magyarország választásához hozzájárultak többek között a győri gyárépítéssel kapcsolatos pozitív tapasztalatok is. Az elmúlt évek pedig bebizonyították, hogy a magyar munkaerő jól képzett, tapasztalt, lehet rá építeni. Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón kihangsúlyozta: hosszú tárgyalásokat folytattak a REHAU képviselőivel azért, hogy a svájci vállalat új beruházása hazánkban valósuljon meg.
− Beneveztünk abba a versenybe, hogy minél több modern technológiát képviselő, azt kifejlesztő és alkalmazó vállalat számára bizonyítsuk be, hogy nálunk van a legjobb helye a beruházásaiknak. Persze a sikert itt sem adják ingyen, mint ahogyan a REHAU-val is hosszú tárg­yalásokat folytattunk annak érdekében, hogy megelőzve a regionális vetélytársakat végül ide, Magyarországra csábítsuk.

Szijjártó Péter aláírta a REHAU Automotive vezérigazgatójával, Markus Grundmannal a magyar kormány és a REHAU között létrejött stratégiai együttműködési megállapodást, amellyel a REHAU a 78. partnercég lett Magyarországon.


A REHAU 44 hektár területet vásárolt meg tervei megvalósításához, ám egyelőre ennek csak valamennyivel több mint a felét építik be, mivel a vállalat elegendő területet kíván hagyni az esetleges jövőbeni fejlesztésekhez.

− Külső alkatrészeket, például lökhárítókat, spoilereket, illetve egyéb pótalkatrészeket gyártunk majd az újhartyáni 63 ezer négyzetméteres üzemben a következő év őszétől. Világszinten is a legmodernebb REHAU-Automotive gyáregységet építjük fel, körülbelül 150 millió eurós beruházásról van szó – magyarázta a vezérigazgató.

 

A képen szereplők balról jobbra:

Schulz József polgármester, Pogácsás Tibor, Szijjártó Péter, Markus Grundmann divízió vezérigazgató, Steffen Gruber ügyvezető igazgató

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*