Újhartyánban több mint 700 új munkahelyet hoz létre a REHAU-Automotive

Újhartyánban több mint 700 új munkahelyet hoz létre a REHAU-Automotive

Új autóalkatrész-gyártó üzemet épít Újhartyánban a svájci tulajdonú REHAU-Automotive Kft.. A beruházással 727 új munkahely jön létre − jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető elmondta: a beruházással Magyarország megerősíti pozícióját az európai autóiparban, amely az egyik leginnovatívabb ágazat, így ez a kulcsa lehet a sikerességünknek az Európai Unióban.    
 

A REHAU-Automotive a Magyarországon jelenlévő autóipari beszállító vállalatok között az egyik legfontosabb, és a világpiacon is ott van a legnagyobbak között. A cég egyébként a győri telephelyén is bővít.

Az újhartyáni zöldmezős beruházást az tette szükségessé, hogy a Mercedes már a második gyárát építi Kecskeméten, és ott is az egyik legfontosabb beszállító a REHAU-Automotive. Ezzel együtt megtisztelő, hogy a nagyon erős regionális versenyben Magyarország mellett döntött a beruházással.
A miniszter arról is beszélt, hogy a 2014 óta tartó kormányzati ciklusban ez a harmadik legnagyobb ilyen beruházás, és egyben a tízedik legnagyobb értékű. A kormány 7,1 milliárd forintot biztosít, vissza nem térítendő támogatásként a beruházáshoz. Szijjártó Péter kiemelte, hogy a magyar járműipar gazdaságtörténeti rekordot döntött 2017-ben, a termelési értéke 8 ezer milliárd forint fölé emelkedett, és immár 165 ezren dolgoznak ebben az ágazatban.

Markus Grundmann vezérigazgató hangsúlyozta: olyan gyártóüzemet építenek Újhartyánban, amely a világ legmodernebb létesítményei közé fog tartozni. Tájékoztatása szerint a REHAU új üzemében lakkozott külső alkatrészeket, például lökhárítókat és légterelőket gyárt majd. Összesen mintegy 150 millió eurót szánnak az építkezésre, míg a beépített terület nagysága 63 ezer négyzetméter lesz. A munkálatok márciusban kezdődnek és 2019 áprilisában fejeződnek be. 
Pogácsás Tibor országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az újhartyáni beruházás helyszíneként szolgáló terület, Pest megye keleti része elmarad a megye többi részétől az ipari fejlettséget és a foglalkoztatottságot tekintve, ezért egy ilyen beruházás egyértelműen hasznos itt. Lehetőséget teremt arra, hogy a környékbeli települések megtartsák a lakosságukat.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*