Bürokráciacsökkentés a vállalkozásoknak

Bürokráciacsökkentés a vállalkozásoknak

A Miniszterelnökség a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatallal konzorciumban országos műhelymunkával egybekötött konferenciasorozatot szervez, melynek fő témája a vállalati, vállalkozói szektorhoz kapcsolódó bürokrácia csökkentése, valamint a vállalkozói bürokrácia csökkentése - tudtuk meg a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Szervezetétől, amely a fenti szervezetek együttműködő partnere.

Az eseménysorozat célja, hogy képet kapjanak arról, melyek a legfontosabb és legszorítóbb elemek, amelyek a vállalkozások számára a legnagyobb gondot okozzák. A kormányzat képviselői a kapott információkra alapozva viszik tovább és építik be a programjukba a kapott javaslatokat. A rendezvénysorozat egyes állomásain szó lesz a vállalkozások indítását és növekedését akadályozó tényezőkről, az ügyintézés egyszerűsítésének lehetőségéről, s arról, hogy milyen módon lehet a leghatékonyabban tájékoztatni a vállalkozásokat a különféle változásokról, de a hatósági ellenőrzések és engedélyezések témakörét is körbejárják. A VOSZ gondolatébresztő kérdésekkel igyekszik ráhangolni a vállalkozásokat az egyes témákra - mondta el Marjay Gyula a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezet elnöke, aki egyben a rendezvénysorozat szakértő moderátora is.

A következő napokban-hetekben négy helyszínen várják a Pest megyei vállalkozókat, hogy elmondhassák a nehézségeket, illetve a bürokrácia csökkentésére vonatkozó javaslataikat. Cegléden május 11-én szerdán, a Városháza Dísztermében tartják a rendezvényt. Gödöllőn május 12-én, csütörtökön az Erzsébet Királyné Szállodába invitálják a vállalkozások képviselőit. Minkét helyszínen a bürokrácia csökkentésről szóló előadások és vállalkozói kerekasztal beszélgetések és a konkrét műhelymunka mellett a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programot (GINOP) is megismerhetik a résztvevők és a vállalkozásokat.Budapest III. kerületében június 9-én, csütörtökön és ugyancsak Budapesten június 10-én, pénteken tartanak konferenciát.

(Fotó: Az országban több helyen, így Győrben is tartottak konferenciát)

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*