Menthetik bringáikat a gödöllőiek is

Menthetik bringáikat a gödöllőiek is

A rendőrség idén újra várja Gödöllőről és a térség településeiről a kerékpár-tulajdonosokat ingyenes regisztrációra. A bejegyzéshez a kerékpárt is magukkal kell vinni.

A nyilvántartásba vétel helyszíne a Gödöllői Rendőrkapitányság Petőfi Sándor utcai épületének aulája. Minden hónap utolsó péntekén 10 és 12 óra között lehet jelentkezni  Koczka Diána címzetes rendőr főhadnagynál (06-28/524-600/7241).

Mintegy másfél évvel ezelőtt BikeSafe elnevezéssel indult országos online kerékpár-nyilvántartási rendszer a kerékpárlopások megelőzése, illetve mérséklése céljából. A kezdeményezésnek az ad létjogosultságot, hogy Magyarországon több mint 10 ezer kerékpárt lopnak el évente. Mivel nincsenek nyilvántartásba véve, így nagy részük akkor sem kerül vissza a tulajdonoshoz, ha megtalálja a rendőrség, vagy egy becsületes honfitársunk. Ahhoz, hogy könnyebb legyen a tulajdonosok felkutatása, lehetőség van a kerékpárok regisztrálására.

Az adatbázist a Fejér megyében alakult Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvány működteti, és a rendőrség igényeinek megfelelően fejlesztették, illetve alakították ki. Országos hozzáférést biztosítanak minden rendőri egység számára. Az adatbázis banki biztonsági szintű védelemmel tárolja az ott regisztrált kerékpárok és a tulajdonosok adatait. A közbiztonsági alapítvány garantálja, hogy az adatokat semmilyen reklámcélra nem adják ki és nem használják fel.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*