Önkéntesen a tiszta környezetért

Önkéntesen a tiszta környezetért

A Pest Megyei Kormányhivatal a hagyományokhoz híven idén is csatlakozott a TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. A természetes környezet szépségének helyreállításában a kormányhivatal részéről negyven önkéntes vett részt Vácott, a Budakeszi, a Nagykátai és a Szobi Járási Hivatalok munkatársai pedig egyénileg, helyben gyűjtöttek szemetet.

A környezetük tisztaságáért aggódó munkatársak az előre egyeztetett útszakaszokon, két csoportban, összesen 100 műanyag zsáknyi szemetet hordtak össze. Ezenkívül az árkokban és a dúsan benőtt fás területeken rengeteg olyan nagyméretű hulladékot, többek közt gumiabroncsot, bútort, hullámpalát, autóalkatrészt, tévé képcsövet találtak, ami nem fért már a zsákokba. Volt több olyan 15-20 méteres szakasz is, ahol egy kisebb teherautónyi szemetet gyűjtöttek.

A Váctól északra található festői szépségű helyszínen, kevéssé forgalmas út mentén, balesetveszély nélkül dolgozhattak az önkéntesek, majd az összegyűjtött hulladékot a helyi kollégák folyamatosan és zökkenőmentesen szállították a váci telephelyre.

A TeSzedd! idei önkéntes akciójában részt vevő kormányhivatali csapatot erősítette Tarnai Richárd kormánymegbízott is. A Földművelési Minisztérium megbízásából az OKTF nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság által szervezett program keretében egyébként közel százharmincezer önkéntes 2240 helyszínen szedte a felelőtlen emberek által eldobott, a környezetünket súlyosan károsító hulladékot.

(Fotó: Fellélegezhet az immár tiszta zöldterület)

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*