A megyei önkormányzat díjazza a települések környezetfejlesztését

A megyei önkormányzat díjazza a települések környezetfejlesztését

Pest Megye Önkormányzata idén is meghirdeti a Kulturált Települési Környezet Díj pályázatot. A benyújtási határidő 2018. július 13.

A megye önkormányzata nagyra becsüli a megyei települések környezetfejlesztési aktivitását, az épített és a természetes környezet minőségének javítására, a települések történeti, településszerkezeti, építészeti értékeinek, karakterének megőrzésére tett erőfeszítéseit, környezetfejlesztési tevékenységét. Ennek elismerésére hirdeti meg 2018-ban is a „Kulturált Települési Környezet Díj” elnevezésű pályázatát.

A díj azon természetes és jogi személyek, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezetek számára adományozható, akik a megyei települések vagy jelentős településrészek fejlesztésében kiemelkedő munkát végeztek, és ezzel hozzájárultak környezetük szebbé, jobbá tételéhez. A díj már megvalósult eredmények elismerésére szolgál.
A pályázaton nem indulhat arról a településről pályázó, ahonnan az előző három év során a pályázaton helyezést értek el. A díjjal díszoklevél és emlékplakett jár.

A pályázatokat a környezetfejlesztési aktivitás, az épített és a természetes környezet minőségének jobbítása, a település történeti, településszerkezeti, építészeti értékeinek, a település karakterének a megőrzése és kialakítása, a helyi településfejlesztés területén végzett kimagasló teljesítmény, munka, illetve a települési környezetben végbement pozitív irányú változás mértéke szerint bírálják el.

A pályázat szöveges részből és fotódokumentációból áll, egybekötött formában. A szöveges munkarész gépelt, A/4-es vagy A/3-as formátumú dokumentáció lehet, amely tartalmazza a településfejlesztési akció részletes leírását, valamint a település átnézeti térképét az összes akcióterület bejelölésével. A leírásnak azokat a témaköröket kell érintenie, amelyek az akció sikerességének elbírálásához szükségesek. Az akció előzményeit, lebonyolítását, eredményeit és színvonalát bemutató fotódokumentációnak maximum A/4-es formátumú fényképből – esetleg rajzokból – kell állnia, amelyek sikeres pályázat esetén közlésre alkalmasak. Amennyiben rendelkezésre állnak, a fotókat digitális formátumban is kérik benyújtani. 

A pályázatokat a Megyei Értéktár Bizottság által meghatározott összetételű szakértői bizottság értékeli, amely a pályázat helyszínén szemlét is tarthat. A díj odaítélésére − a szakértői bizottság értékelése alapján − a Megyei Értéktár Bizottság tesz javaslatot. 
A díj adományozásáról Pest Megye Önkormányzatának közgyűlése dönt. A díj kiosztására a Megyenap alkalmából a 2018 decemberében megrendezendő ünnepségen kerül sor.

A pályázatot 2018. július 23-ig lehet személyesen eljuttatni vagy postára adni a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal címére. A borítékra rá kell írni a pályázat címét: „Kulturált Települési Környezet Díj 2018”.A pályázaton eredményt elért pályaműveket a média útján bemutatják.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*