Felejthetetlen élményeket ígér az idei Szentendrei Teátrum és Nyár

Felejthetetlen élményeket ígér az idei Szentendrei Teátrum és Nyár

Másfél hónap alatt három premierrel várja a közönséget az idei Szentendrei Teátrum és Nyár. A július 7-étől augusztus 20-ig tartó programsorozat vázát a színházi előadások, és azon belül is a Szentendrei Teátrum saját, illetve koprodukcióban bemutatott előadásai adják.

A „Szentendrei Teátrum és Nyár 2017” Rózsavölgyi Szalonban tartott sajtótájékoztatóján Vasvári Csaba, a Szentendrei Kulturális Nonprofit Kft. előadóművészeti ügyvezetője mutatta be az idei, rendhagyó programsorozatot.

1969-ben színművészeti főiskolások ötlete nyomán Szentendre különleges atmoszférájú barokk főterén nyári színház született, amely csaknem 50 éve ajándékozza meg felejthetetlen élményekkel a kultúra szerelmeseit.

Az idén július 7-étől augusztus 20-ig tartó programsorozat vázát a színházi előadások, és azon belül is a Szentendrei Teátrum saját, illetve koprodukcióban bemutatott előadásai adják. A másfél hónap alatt Szentendre belvárosának hat helyszínén 25 produkció lesz látható, hallható. A játszóhelyek más-más profillal működnek, így külön helye lesz a nagyszínházi produkcióknak, a monodrámáknak és a kamaradaraboknak, a koncerteknek, az ifjúsági programoknak és a gyerekelőadásoknak. A Szentendrei Teátrum és Nyárnak másfél hónap alatt három premierje lesz. Az idei év programsorozatának háziasszonya Für Anikó.

A szezon legnagyobb szenzációja a Szentendrei Teátrum és a Co-Opera közös bemutatója, Gioachino Rossini A sevillai borbély című vígoperája lesz, KERO® rendezésében. Az Orlai Produkciós Irodával együttműködésben két további bemutató is színpadra kerül a nyáron: Szép Ernő Vőlegény című színműve Novák Eszter rendezésében, Kovács Patríciával és Szabó Kimmel Tamással a főbb szerepekben, illetve a Lengyel Nagy Anna történetei alapján készült Élet.történetek.hu… című előadássorozat első darabjának bemutatója.

Az új bemutatók mellett a Városháza udvarán meghívott előadások is láthatóak lesznek, így Gogol Egy őrült naplója című monodrámája Bodó Viktor rendezésében, illetve a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház vendégjátéka, Csehov egyfelvonásos komédiái. A Budaörsi Latinovits Színház Szigligeti Ede Liliomfiát játssza majd a MűvészetMalom udvarán. A Városháza udvarán a fesztivált a Boban Marković Orkestar koncertje zárja.

A Ferenczy Múzeum udvara a monodrámák és a kamaradarabok, valamint a kisebb koncertek helyszíne lesz, a Barcsay Múzeum udvara pedig a zenének ad otthont, a Dunaparti Művelődési Ház pedig a fiatalabb generációk bázisa lesz. A Hepp!!! című cirkuszi bohócjáték a Városháza udvarán kerül majd színre.

Szentendrét nemcsak különleges városképi és természeti adottságai teszik méltán népszerűvé a látogatói körében, hanem számtalan érdeklődőt is vonzanak az immár egymást érő kulturális és gasztronómiai fesztiváljai, kiemelt rendezvényei.

Június 23-tól 25-ig tart az Ivan Dan ünnepe, a július 22-i hétvégén rendezik meg az Ister Napokat. Augusztus 18. és 20. között a szerb önkormányzattal karöltve nagyszabású, háromnapos búcsút tartanak, majd a hónap utolsó hétvégéjén a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztiválra várják az érdeklődőket.

Ám ezzel még mindig nem ér véget a szentendrei fesztiválszezon, hiszen szeptember 29. és október 1-je között ötödik alkalommal kerül sor a Szentendrei Borfesztiválra, majd ezt követi november végén az Adventtől Vízkeresztig Szentendrén rendezvénysorozat, amely már több mint egy évtizedes hagyománnyal büszkélkedhet. A színes programok között ez utóbbi keretében megtalálhatjuk a hagyományos adventi vásárt csakúgy, mint a különböző koncerteket, kiállításokat, családi programokat, valamint az óévbúcsúztató utcabált is.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*