Katolikus gimnázium épül Veresegyházon 

Katolikus gimnázium épül Veresegyházon 

A kormány egy korábbi döntésével 600 millió forintos, a napokban megjelent kormányhatározatával pedig újabb kétmilliárd forintos támogatást nyújt a veresegyházi katolikus gimnázium megépítéséhez − jelentette be a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Pest megyei városban.

Tuzson Bence − aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is −, Beer Miklós váci megyés püspök és Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere jelképesen megtették az első kapavágásokat az építkezésen.
    A környéken több iskola is épül vagy megújul. Dunakeszin nemrég adtak át egy 24 tantermes iskolát, és egy katolikus iskola is hamarosan megkezdheti a működését. Gödön szintén a közeljövőben épül egy 24 tantermes iskola, Fóton pedig egy nemsokára induló, hatmilliárd forintos fejlesztési program foglalja magában az óvoda- és az iskolafejlesztést.
    Veresegyházon nemrég adtak át egy olyan iskolát, amely a tanulási nehézségekkel küzdőket segíti. Fiatal város, a lakosság negyede 18 év alatti, évente 250 gyermek kerül ki az általános iskolákból. Fontos ezért, hogy legyen olyan gimnázium, amely segít a szülőknek megfelelő, az életre felkészítő, jó színvonalú oktatást biztosítani, és jövő ősszel 500 gyerek számára már meg is kezdődhet majd a tanítás a katolikus gimnáziumban.
    Az intézmény 15 tantermes lesz, és az első osztálya a régi polgármesteri hivatalban már meg is kezdte a tanévet.
    A projekttábla szerint az iskola építtetője Veresegyház önkormányzata és az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága, a kivitelezés 2018 márciusa és 2019 májusa között zajlik le, összköltsége 3,426 milliárd forint, amelyből az állam 2,6 milliárd forintot áll.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*