Költészet napja az Aszód Városi Kulturális Központban

Költészet napja az Aszód Városi Kulturális Központban

Idén is nagy érdeklődés kísérte a 43. Petőfi Szavalóversenyt. A felhívásra kilenc településről érkeztek versenyzők. Az általános iskolások közül 60 gyermek, a középiskolás korosztályból 17 fiatal vágott neki a megmérettetésnek.

A hagyományokhoz híven a rendezvény megnyitója a Petőfi Múzeum előtt zajlott. A polgármesteri nyitóbeszédet és a koszorúzást követően a program a városi könyvtárban folytatódott. Az intézmény minden versenyzőnek köszönetet mondott, hogy jelentkezésével segítette a neves hagyomány ápolását. A felkészítő pedagógusok áldozatos munkája nélkül nehéz lenne megrendezni ezt a programot, ilyen színvonalon. Az értékelésnél a zsűri tagjai elmondták, hogy nehéz helyzetben voltak, s külön felhívták a figyelmet arra, hogy ez nem csak egy szokásos közhely. Komoly „viták” alakultak ki, melyik diák maradjon ki a díjazottak közül, hiszen több egyenrangúan magas produkciót láthattak.

Összesen 11 oktatási intézményt képviseltek a versenyzők, amelyek kivétel nélkül mind büszkék lehetnek diákjaikra. Végül az alábbi sorrend született a 43. Petőfi Szavalóversenyen.

Alsós korosztály: 1. Sápi Tóth Sarolta (Petőfi Sándor Általános Iskola, Hévízgyörk), 2. Mikus Levente (Könyves Kálmán Általános Iskola, Kartal), 3. Tomasek Zsófi a (Csengey Gusztáv Általános Iskola, Aszód). Különdíj: Szabó Dorka (Csengey Gusztáv Általános Iskola, Aszód). Felsős korosztály: 1. Anghius Vivien (Csengey Gusztáv Általános Iskola, Aszód), 2. Rehorovszky Szonja (Könyves Kálmán Általános Iskola, Kartal), 3. Anghius Bettina (Csengey Gusztáv Általános Iskola, Aszód). Különdíj: Szajkó Zseraldina (ITL NNÁI Koren István Tagiskola, Domony).
Középiskolás korosztály: 1. Gáspárfalvi Dorka (Evangélikus Egyház Aszódi Petőfi Gimnáziuma, Aszód), 2. Fukk Áron (Református Líceum Gimnázium, Gödöllő), 3. Juniki Noémi (Református Líceum Gimnázium, Gödöllő). Különdíj: Árki Lili Katalin (Református Líceum Gimnázium, Gödöllő).

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*