Kulturális szakemberek országos seregszemléje Vecsésen

Kulturális szakemberek országos seregszemléje Vecsésen

A vecsési Bálint Ágnes Kulturális Központban rendezik idén a közművelődési szakma egyik legrangosabb országos rendezvényét. A Magyar Népművelők Egyesületének 33. vándorgyűlésére több száz szakembert várnak.

Pest megyébe, Vecsésre várják május közepén a közművelődési szakmát. A Bálint Ágnes Kulturális Központban rendezik meg a Magyar Népművelők Egyesületének Országos Vándorgyűlését, amely a harmincharmadik a sorban. A központ munkatársai felkészülve várják a sokrétű programra a kollégáikat, akik reményeik szerint válaszokat kapnak kérdéseikre, s jó hangulatban telik majd a találkozó.

A szervezők szakmai kirándulásokra is invitálják a résztvevőket, s ezek helyszíni programjait úgy állították össze, hogy Vecsés és Pest megye közművelődésének színe-javát megmutassák a szakembereknek.

Május 10-én, kedden plenáris ülésen feszegetik a kérdést: hogyan tovább?, majd szakmai kitüntetéseket adnak át. A Kézművesség dicsérete – Népi mesterségek nyomában Pest megyében című tárlatot délután 18 órakor Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke nyitja meg.

A vándorgyűlés második napjára többek között kerekasztal-beszélgetéseket, szakmai tapasztalatcserét, kirándulást szerveztek. Az utóbbi keretében Vecsés mellett Gödöllő, Ócsa, Dabas, Gyál, Vác és Cegléd kulturális életéből is ízelítőt kaphat mindenki.

A zárónap kerekasztal-beszélgetéssel, fórummal indul: kilenc órakor kezdődik a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal, ahol határon túli magyar közművelődési intézmények mutatkoznak be. A szakmai programon, amely a Magyar Népművelők Egyesületének idei közgyűlésével zárul, részt vesz Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa is.

Fotó: Bálint Ágnes Kulturális Központ

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*