Látogatói rekord a váci VéNégy Fesztiválon

Látogatói rekord a váci VéNégy Fesztiválon

A 6. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó látogatói rekordot döntött. Programjaira több mint tízezren látogattak el július 5. és 8. között.

A visegrádi országok közreműködésével zajló, négynapos könnyűzenei és színházi eseményen felléptek Csehország, Lengyelország és Szlovákia legizgalmasabb fiatal együttesei, valamint a népszerű magyar zenekarok, és a környező országok színházi társulatai is bemutatták sikerdarabjaikat − nyilatkozták a szervezők.
Mint emlékeztettek, a tavalyi évhez hasonlóan a V4 országokon kívül Ukrajnát is bevonták a színházi együttműködésbe, így az ukrán Voszkreszinnia Színház minden este látványos utcaszínházi előadással vett részt a fesztiválon.
A rendezvénysorozat helyet adott egy két héten át tartó színházi workshopnak is, amelyen négy ország színészei vehettek részt; a leginkább mozgáson alapuló produkció Peter Handke Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról című drámája alapján készült.
A szervezők beszámolója szerint nagy sikert arattak az utcaszínházi előadások és a rengeteg zenerajongót vonzó koncertek is: legtöbben a Tankcsapda koncertjére látogattak el, de megtelt a színpad előtti füves tér a Punnany Massif, a Vad Fruttik, a Quimby és a Kiscsillag koncertjén is.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*