Óvodai foglalkozások Budakeszin

Óvodai foglalkozások Budakeszin

Óvodapedagógiai programot indít a Budakeszi Vadaspark a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok bemutatására és az erdészek munkájának megismertetésére – közölte az MTI a vadaspark információi alapján.

A társaság szakképzett pedagógusai az óvodai foglalkozásokon − előzetes egyeztetés esetén − a vadaspark kézből nevelt állatait testközelből mutatják be a gyermekeknek, akik így biztonságos módon ismerkedhetnek meg például a nyesttel és a pelével.
Az előadások tartalma könnyen befogadható, s felöleli az otthoni állattartás és a szelektív hulladékgyűjtés tudnivalóit, valamint bemutatja a vadon élő állatok legjellemzőbb tulajdonságait.

Alig néhány hete kezdődött az új év, de a vadaspark Pici Tanyája máris két, krémfehér báránnyal gyarapodott − adta hírül az intézmény. A bolyhos csöppségek azonnal belopták magukat a látogatók szívébe. A kicsattanó egészségnek örvendő picinyek természetesen mind vadasparki, mind anyai gondoskodásból bőven részesülnek.

A Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében működődik a Pest megyei Budakeszin, a főváros nyugati szomszédságában. A parkot 1979-ben nyitották meg; célja a Magyarországon élő és az európai vadfajok, valamint a háziállatok bemutatása. A vadaspark 26 hektáros területén természetes, erdei környezetben él 32 állatfaj mintegy 120 egyede. A létesítményt 2017-ben 182 ezer látogató kereste fel, a szervezet munkáját csaknem 1100 önkéntes támogatja.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*