Sárkányok repkedtek a zebegényi égen

Sárkányok repkedtek a zebegényi égen

Idén szeptember 15-én és 16-án rendezték meg a közösségi finanszírozású Zebegényi Sárkányfesztivált, immár nyolcadik alkalommal a Dunakanyarban. Igyekeztek most is olyan ingyenes családi fesztivált létrehozni, ahol kortól függetlenül mindenki jól érezheti magát sárkányt eregetve, vagy anélkül.

2011-ben, az első Zebegényi Sárkányfesztivál szervezői a barátaikat hívták meg, hogy együtt készítsenek papírsárkányokat, aztán szépen „megeregették” őket a szélben, beszélgettek. Aztán rá egy évre már a barátok barátai is mentek, vitték a gyerekeiket, s ez a gyakorlat évről évre megismétlődött, mindenki ment családostul-barátostul.

A fesztivál ideje alatt mindig minden a papírsárkányokról és azok készítőiről szól. Nem kell sietni, míg megszárad a festék a saját készítésű sárkányon. Van idő szemügyre venni a Börzsöny és a Pilis közeli hegyvonulatait, a kanyargó Dunát, eggyé válni a természettel, és ha úgy adódik, kérni egy hosszúlépést két reptetés között. Vagy akár mezítláb futkosni a réten. Aki megfáradt, erőre kaphat a sárkánykonyhán, tehet egy sétát a közeli kézműves vásáron.

 

Forrás: sarkanyfeszt.hu

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*