Születésnapját ünnepelte az aszódi Stellaria Media női kórus

Születésnapját ünnepelte az aszódi Stellaria Media női kórus

Ötödik „életévét” töltötte be Aszód női énekkara. 2013-ban merész álom megvalósulásaként jöhetett létre, ám napjainkban már nem csupán a városban, hanem szerte az országban, sőt a határon túl is fellépnek.

„Volt egy álmom…” énekelte annak idején a világhírű svéd ABBA együttes, és ez a dal felcsendült az immár ötesztendős Stellaria Media női kar évadzáró koncertjén is. A kórus működése valóban egy álom beteljesülése. Énok-Nagy Levente öt évvel ezelőtt arról álmodott, hogy egy felnőtt kart vezényel majd Aszódon. A gondolatot tett követte: sorra megkereste énekelni tudó és szerető hölgyismerőseit, hogy legyenek tagjai egy újonnan alakuló kórusnak. Több mint húszan mondtak igent, így elkezdődhettek a próbák. Azóta a kórus töretlenül működik, annak ellenére, hogy a tagok egy része időközben kicserélődött. Számtalan fellépésen vannak túl, és egyre ismertebbek.

Aszódon szinte elképzelhetetlen a szereplésük nélkül egy-egy ünnepség vagy nagyobb rendezvény, de ismerik őket már a környéken, sőt a határon túl is. A hölgyek öt éve szinte minden péntek estéjüket a próbára áldozzák. Többek között ezt köszönte meg Énok-Nagy Levente egy-egy szál virággal az énekkar tagjainak. De számos más szereplő is kellett ahhoz, hogy a női kórus idáig eljusson, illetve tovább tudja folytatni megkezdett útját. Az önkormányzat kezdettől fogva támogatja a közösség működését, az évzáró koncertre Sztán István polgármester biztosított 50 ezer forintot.

Az énekkar szeptember elején a tótmogyorósiak meghívásának eleget téve a testvértelepülésen lép fel, utazásuk költségét az Aszód Városért Alapítvány állja. A Csengey Gusztáv Általános Iskola a próbahelyiséget biztosítja, míg az evangélikus gimnázium a fellépés helyszínét. Van egy külsős, de szinte az énekkarhoz tartozó tag is, Tóth Rita orgonaművész személyében, aki minden egyes fellépéskor zongorán vagy orgonán kíséri a kórust. Legnagyobb támogatójuknak mégis a közönséget tartják, hiszen tapsuk adja az erőt a folytatáshoz.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*