A Dabas férfi kézilabdacsapata az NB I-ben

A Dabas férfi kézilabdacsapata az NB I-ben

A fiatal edzővel a bennmaradás a cél

Már öt fordulóval a bajnokság vége előtt élvonalbeli feljutást ünnepelhetett a Dabas férfi kézilabdacsapata, amely a mezőny legfiatalabb vezetőedzője, a 34 éves Tomori Győző irányításával küzdhet a bennmaradásért.

omori Győző az utánpótlásban eltöltött évek után tavaly tavasztól vette át a felnőtt együttes vezetését, amely már vele kezdte meg az alapozást a 2016–17-es idényre. A kitűzött cél egyértelműen az NB I-be jutás volt.

„Egy, a feljutásra kitalált ötéves terv utolsó esztendeje volt ez. Minden bajnoki szezonban közel voltunk hozzá, második és harmadik hellyel, s idén végre sikerült valóra váltani az álmot” – mondta Tomori Győző, aki a csapat felével még együtt játszott, s mint elárulta, még most is hívták az NB I/B-be kézilabdázni. A feljutást már öt fordulóval a bajnokság vége előtt kivívta a csapat, de ezért keményen meg kellett harcolnia.

„Nem túlzás, minden meccs nehéz volt. Tudták, hogy fel akarunk jutni, ezért szinte mindenki ellenünk akarta megmutatni, mit tud. Akadtak kirívóan kemény összecsapások, mint a Balatonfüred U23-as csapata vagy a Vecsés elleni. De sikerült az őszt mindössze egy pont veszteséggel zárnunk, a Százhalombattával játszottunk döntetlent” – nyilatkozott a vezetőedző. Hozzátette, a jó őszi szereplésnek köszönhetően már akkor feljutó csapatként tekinthettek magukra. „Télen igazoltunk négy játékost, így még magabiztosabb lett a szereplésünk. A feljutó csapatok legnagyobb hibája, hogy későn kezdik meg a felkészülést a magasabb osztályra, mi az őszi meccsek után már arról tárgyalhattunk, kit hogyan szeretnénk szerződtetni, beépíteni. Június végére ki is alakult a 20-as keretünk, benne négy saját nevelésű dabasi játékossal. A cél a bennmaradás” – fogalmazott Tomori, aki szerint élmény lesz olyan sztárcsapatok ellen pályára lépni, mint a Veszp-

rém vagy a Szeged. „Nálunk nagyon sok fiatal szerepel, csaknem négyszázan vannak, nekik még egy lökést adhat, hogy élőben láthatják majd Dabason a Bajnokok Ligájában szereplő gárdákat” – hangsúlyozta. Dabasnak nem kell új otthon után néznie az élvonalbeli szerepléshez, hiszen az OBO Aréna nemzetközi találkozók lebonyolítására is alkalmas. „A csarnok abszolút rendben van, ebből a szempontból jobb helyzetben vagyunk, mint az NB I-es csapatok többsége, mert kiemelkedően jó minőségű pályán játszhatunk. Remélem, telt ház lesz a Veszprém vagy a Szeged ellen, illetve a számunkra fontos meccseken. Az idény végén 1500 néző biztatta a csapatot” – mondta Tomori Győző.  

Ambrus Gábor

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*