A mozgás nem korfüggő – bizonyították Cegléden

A mozgás nem korfüggő – bizonyították Cegléden

Napsütésben, nagyon jó hangulatban ezeregyszáznál is többen vettek részt június 6-án Cegléden a Decathlon Szépkorúak Sportfesztiválján. A Magyar Szabadidőpsort Szövetség ingyenes mozgásfesztiválján negyvenöt mozgásformát próbálhattak ki a nyugdíjasok.

Az egészséges életmód nem a fiatalok kiváltsága. A testi és szellemi frissesség megtartásához idősebb korban is elengedhetetlen a mozgás. Szerencsére egyre többen felismerik ezt, így a Gubody parkban megrendezett sportos eseményen Székesfehérvártól Debrecenen, Szécsényen, Vasváron, Csömörön át Szolnokig és Budapestig az ország minden részéről érkeztek a mozogni vágyó idősek. 

Akik kifejezetten aktívak voltak a korosztályukra szabott programokon: rengetegen kipróbálták a gördülős játékokat, a csoportos tornákat, a lövészetet, az asztaliteniszt, a kerékpáros akadálypályát, a dobós/rúgós játékokat, de nagyon kedvelt volt a két új programelem, a játékos tudomány (szellemi, ügyességi játékok) és az akadálypálya is. Nagy népszerűségnek örvendtek az egészséges életmód jegyében meghirdetett szűrővizsgálatok is. 

A legnépesebb kategóriát a 65-70 év közöttiek alkották, a 80 év felettiek versenyét egy 87 éves hölgy nyerte, a legidősebb „fesztiválozó” pedig egy 95 éves úr volt. A legnagyobb létszámmal a Budapest XI. kerületi KESZE, azaz a Kortalan Ezüstkorúak Szabadidő és Sport Egyesülete tagjai jelentek meg, ők 160-an neveztek be. Érdemes megjegyezni, hogy az eseményen a női résztvevők száma nagyságrendekkel nagyobb volt, mint a férfiaké.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*