Az idei tanév 180 tanítási napból áll

Az idei tanév 180 tanítási napból áll

De nehéz az iskolatáska…
Mint minden szeptemberben, idén is az iskolakezdésé a főszerep, a családok már jó pár héttel szeptember elseje előtt megkezdték a készülődést – jelentős anyagi és energiaráfordítással –, és még jó néhány napig erről is szól majd a szülők és gyermekek élete. Hogy kinek milyen nehéz az iskolatáska, azt persze intézménye és oktatási rendszere válogatja.

A nyári hónapok, a családi vakáció, a strandolás, focizás, biciklizés és lovaglás után van, aki lelkesen, de akad olyan is, aki elkeseredetten tért vissza az iskolapadba. Szeptember elsején az ország valamennyi iskolájában becsengettek, igaz, a tanévnyitó után könnyedebb nap várt a diákokra: a könyvek átvétele, osztályfőnöki órák. Szeptember negyedikén annak rendje és módja szerint megkezdődött az ország iskoláiban az oktatás, és a következő nyári szünetre egészen 2018. június 15-ig kell várniuk a diákoknak, akik idén 180 tanítási nappal számolhatnak majd (a gimnáziumokban, szakgimnáziumokban, szakközepekben és szakiskolákban akár egy-két nappal kevesebbel). És mikorra a kisdiákok lassan megszokják az „új” életformát, az ősszel érettségizők már minden bizonnyal az október közepi vizsgákra készülődnek. Idén az írásbelik október 13-án a nemzetiségi nyelvvel kezdődnek. A tavaszi érettségik hivatalosan 2018. május 4-én indulnak, de a sokaknak kezdetet jelentő magyar érettségi írásbelije május hetedikén lesz.

Habár az új órarendet még talán most tanulják a diákok, az már sokakat foglalkoztat, mikor lehet majd későn kelni, egész nap játszani, szórakozni. Az idei tanévben az őszi szünetig még van pár hét, október 30. a hivatalos kezdete és november 3-ig tart majd, igaz, az utolsó októberi és az első novemberi hétvége is beleesik majd. A téli szünet előtt december 22-én kell utoljára iskolába menniük a nebulóknak, és 2018-ban január 3-án ülnek be először az iskolapadba. A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap március 28-án lesz, és április 4-én, a húsvéti ünnepek után kell újra iskolába menni.  

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*