Napelemeket kapott a hévízgyörki Sün Balázs Óvoda

Napelemeket kapott a hévízgyörki Sün Balázs Óvoda

Hévízgyörk Község Önkormányzatának irányításával megvalósult a Sün Balázs Óvoda energetikai korszerűsítése, amely a nyílászárók cseréjét, homlokzat- és födémszigetelést, az intézmény számára szükséges energiát biztosító napelemek felszerelését foglalta magában.

A homlokzati szigetelés miatt megváltozott az óvoda külső megjelenése: új színeket kapott az épület, a homlokzat egyik központi részére pedig mesejelenetet festett Basa Györgyi.

 

A hévízgyörki Sün Balázs Óvoda 120 kisgyermek befogadására alkalmas, akiket életkoruknak megfelelően négy óvodai csoportban helyeznek el.

Az óvoda pedagógiai programjának bevezető soraiban küldetésnyilatkozatuk olvasható, a következő gondolatokkal:

Gyermekkép: Óvodánk minden dolgozójával együtt arra törekszünk, hogy a hozzánk járó gyermekek egyformán magas színvonalú és szeretetteljes nevelésben részesüljenek, s a meglévő hátrányaik csökkenjenek. Nem adunk helyet semmiféle előítélet kibontakozásának.

Óvodakép: Óvodánk esztétikus, biztonságos környezetével, az itt dolgozók szeretetteljes, elfogadó légkörével és a gyermekek egyéni képességeinek megfelelő tevékenységek biztosításával segíti a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődését.

Az óvoda kapuját átlépve négy, gondosan megtervezett és ápolt kiskert fogadja a látogatót. Minden csoport a saját kiskertjéről gondoskodik. Ezzel fontos óvodai feladatot erősítenek, a munkára nevelést, az örömmel végzett munka megszerettetését és a környezetvédelem fontosságát.

Az épületben elsőként só-liszt gyurmából készült mesejelenetek ragadják meg a tekintetet. Minden alkotás egy-egy mese részletét eleveníti meg, köztük Sün Balázs történetét. A sima falfelületekből kidomborodó gyurmafigurák megidézik a mese varázsát, fontosságát a gyermekek számára. Minden kisgyermek és óvodai dolgozó „Sün Balázs-os” pólót kap, amelyet a különböző óvodai és önkormányzati rendezvényeken viselnek hovatartozásuk jeleként.

A gyermekek mozgásigényének kielégítésére tornaszoba áll rendelkezésre. A sószobát a betegségek megelőzésére használják. A logopédiai tükrös szobában zajlik a gyermekek beszédfejlesztése. Az óvodához kétszintű játszóudvar is tartozik.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*