Téliszalámi-premier Gödöllőn

Téliszalámi-premier Gödöllőn

Megújult az egyedi ízvilágú, eredetvédett recept alapján, nemespenészes érleléssel és hidegfüstöléssel készített Budapesti Téliszalámi a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának munkatársai a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszeripari Főosztályának szakmai támogatásával.

„A 2009 óta nem gyártott specialitást a budapesti szakembergárda kimagasló mesterségbeli tudással, rátermettséggel alkotta meg – a szakma mestereitől származó eredetvédelmi termékleírás és szaktudás alapján. A szalámi egyedi jellegét többek között a különleges aromájú és illatú penészbevonat adja, melynek kialakulásához a Dunához közeli nyirkos levegő is hozzájárul. A szalámit Budapesten, a Dunától számított 1 kilométeren belüli területen készítik. A tradicionális füstölést és érlelést az 1800-as évek végén kialakított technológia alapján manufakturálisan végzik” – mondta a bemutatón Friedrich László, az Élelmiszertudományi Kar dékánhelyettese.  

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*