Világbajnok táncosokat is nevel a szentendrei Welldance

Világbajnok táncosokat is nevel a szentendrei Welldance

Halmozza a sikereket a szentendrei Welldance Sporttánc Egyesület, amely mára a városon kívül még öt helyszínen (Pomáz, Budakalász, Békásmegyer, Csillaghegy−Kaszásdűlő, Szigetmonostor) összesen közel 400 táncost foglalkoztat.

Szépolt Gabriella 15 éve alapította meg a klubot, amely már egy év után komoly hírnevet szerzett magának.

„A kezdetekben egymagam szerveztem a csoportokat, készítettem a plakátokat, vágtam otthon a parkettán a szórólapokat” – mesélte a Welldance elnöke, aki ritmikus gimnasztikázóként kezdte, majd belekóstolt a versenytáncba, és végül az akrobatikus rock and rollban elért sikerek után döntött saját egyesület létrehozása mellett.

„Amikor megnőtt az érdeklődés, s már nem bírtam egyedül a munkát, akkor hirdetésben kerestem segítőket. Nagyrészt a tanítványaim közül kerültek ki az edzők. Jelenleg öt edzőt foglalkoztatunk. Az ő személyük kulcsfontosságú, hiszen példaképek is egyben” – mondta Szépolt Gabriella. Az egyesület vezetője kiemelte, hogy a Welldance célja nemcsak a táncoktatás, hanem egy életforma kialakítása is, hogy a gyerekek egészséges, jó hangulatú közösségben testileg és lelkileg is feltöltődjenek. Erre utal az egyesület neve is. 

A Welldance már óvodáskortól foglalkozik a gyerekekkel, akik több stílus közül válogathatnak.

„A Táncos Manó az első korosztályunk, itt kezdte egy mostanra kétszeres világbajnok versenyzőnk is. A korcsoportok egészen a fiatal felnőttekig tartanak. Volt már szülői csoportunk is, lenne is érdeklődés iránta, de jelenleg sajnos nem tudjuk vállalni. Nem a létszám növelése, hanem a minőségi oktatás a célunk. A stílusokat illetően van akrobatikus rock and roll, ami inkább sport, mazsorett, ír tánc, fashion dance,  hiphop és break is. Egyrészt nemcsak egy területen szeretnénk fejleszteni a gyerekeket, másrészt így olyan műsort tudunk összeállítani egy fellépés vagy gála alkalmával, amely alatt nem unatkozik a néző, mert a műfajok váltják egymást. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy minden nálunk elérhető táncstílusban országos szinten is ott vagyunk a legjobbak között” – magyarázta a klubelnök.

A Welldance táncosai szinte az összes versenyről érmekkel térnek haza, de a sikerek közül is kiemelkedik, hogy minden indulójuk az első helyen jutott döntőbe az ESDU World Dance Masters világbajnokság hazai kvalifikációján.

„A Single Ladies akrobatikus rock and roll lánycsapatunk, a Welldance Crewsion nagyformációnk és a Royal Girls duónk is első helyen került a májusi döntőbe. A World Dance Masters világbajnokságon több mint 50 ország 5000 versenyzője indul, fantasztikus élmény már a részvétel is. Aki egyszer ezt átélte, mindent megtesz, hogy újra ott lehessen” – mondta Szépolt Gabriella.

A Welldance táncosai tehát idén is versenybe szállnak a horvátországi világversenyen, és céljuk, hogy a tavalyi formációban elért világbajnoki cím után idén is bizonyítsanak nemzetközi szinten a legjobbak között.

Az egyesületről bővebb információ a www.welldance.hu weboldalon olvasható.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*