Újra lehet pályázni belterületi utak kiépítésére

Újra lehet pályázni belterületi utak kiépítésére

Pest megyében a települési önkormányzatok 2018. április 23-tól nyújthatnak be pályázatot a belterületi utak fejlesztésére.

Ennek a pályázati felhívásnak az a célja, hogy támogatást kaphassanak a Pest megyei önkormányzatok a belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésére, felújítására és korszerűsítésére. Az így létrejövő fejlesztések javítják a település képét, általuk gyorsabban megközelíthetőek a munkahelyek, csökken a közúti közlekedés okozta környezetszennyezés, s hozzájárulnak ahhoz, hogy a rossz utak okozta nehézségek miatt ne kényszerüljenek költözésre a helyi lakosok.

A pályázat keretében legalább 20 és legfeljebb 50 millió forint értékben lehet az önkormányzati tulajdonú belterületi utakat szilárd burkolattal ellátni, felújítani. Korlátozott mértékben elszámolható az út tartozékainak, műtárgyainak felújítása, a szükséges csapadékvíz-elvezető vagy szikkasztó árkok kiépítése, korszerűsítése, esetenként forgalomtechnikai létesítmények megépítése. Lehetőség nyílik közterület-rendezésére is.

A támogatási kérelmeket 2018. április 23-án reggel 8 órától lehet benyújtani a Magyar Államkincstár honlapján. Pest megyei önkormányzatok pályázhatnak 20 milliótól 150 millió forintig. A rendelkezésre álló forrás hétmilliárd forint. A támogatás mértéke 70-95 százalék, a település adóerő-képességétől függően.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*