A Pest megyei Csemő a 25. környezetszépítő verseny fődíjasai között

A Pest megyei Csemő a 25. környezetszépítő verseny fődíjasai között

Csaknem száz díjat osztottak ki a Nagykőrösön tartott 25. jubileumi Virágos Magyarország versenyen. A fődíjat Szolnok, Nagykőrös, a Pest megyei Csemő és Dozmat nyerte el az induló 324 település közül. Fődíjat kapott Budapest IV. kerülete is.

Guller Zoltán, a környezetszépítő versenyt szervező Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a díjkiosztón elmondta, hogy az elmúlt 25 év alatt csaknem hétezer résztvevő nevezett az egyre népszerűbb versenyre. Hozzátette: a következő negyed évszázadban azért a célért kell tovább dolgozni közösen, hogy még zöldebb, még virágosabb, fejlődő, élhető, biztonságos, valamint fenntartható falvak és városok legyenek Magyarországon.
    Az ünnepségen összesen 31 kategóriában közel száz díjat osztottak ki. Az idei fődíjasok közül kiválasztották azt a két települést is, amelyek a nemzetközi versenyen, az Entente Florale Europe-on 2019-ben Magyarországot fogják képviselni. Ez a két település Nagykőrös és Csemő.
    Bitay Márton Örs, az Agrárminisztérium állami földügyekért felelős államtitkára felolvasta Magyarország miniszterelnökének a rendezvényhez írt gondolatait. Orbán Viktor szerint a Virágos Magyarország mozgalom kiállta az idő próbáját, és immár 25 éve veszi rá a magyar települések lakóit arra, hogy eredeti és átvitt értelmében is felvirágoztassák településeiket. Mint elmondta, az ember régi vágya, hogy az általa épített falak közé részben vagy egészben visszacsempéssze a természetet.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*