A zsámboki konyhakertek versenybe szállhattak

A zsámboki konyhakertek versenybe szállhattak

A zsámboki hétköznapokba évről évre különleges izgalmat lop a konyhakertek vetélkedője.

Lehet jelentkezni, utána lehet várni a szemléző „bizottságot”, majd bemutatni a versenyművet, azaz a konyhakertet. Mesélni lehet a munkáról, az örömről, amit egy ilyen kert jelent a gazdájának, a családnak.

Idén negyedik alkalommal jelentkezett Zsámbok község önkormányzata „A legszebb konyhakertek − Magyarország legszebb konyhakertjei” országos programban való részvételre. Az elmúlt három évhez hasonlóan idén is szorgos kezű kertművelők jelentkezését várták, ugyanis szeretnének példát mutatni a fiatalabb nemzedéknek, illetve azoknak a zsámboki polgároknak, akik eddig még nem használták ki a falusi élet adta lehetőségeket. 

Persze erre a versenyre nem elég a versenyzői hajlam, itt komoly munkát kell felmutatni, hiszen egy konyhakert nem „hajt ki” a földből hirtelen, abban sok-sok munka rejlik. A szabályokat rögzítették. Egy kertművelő akár több kerttel is nevezhetett egy, de akár több kategóriában is. Nevezni a következő konyhakertekkel lehetett: balkon, minikert (50 m2 alatt), átlagos méretű kert (50 m2 felett), zártkert (zöldséges, gyümölcsös és vegyes), valamint közösségi kert.

A verseny eredményét augusztus 5-én, a Lecsót a keceléből hagyományőrző fesztiválon hirdették ki.

(A fotón a győztes Pintér-kert látható.)

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*