Fejlesztik a nagykátai szakorvosi rendelőintézetet

Fejlesztik a nagykátai szakorvosi rendelőintézetet

Letették a nagykátai szakorvosi rendelőintézet csaknem 1,4 milliárd forint kormányzati támogatásból megvalósuló bővítésének és korszerűsítésének kezdetét szimbolizáló alapkövet. A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház fenntartásában működő intézmény fejlesztése a tervek szerint 2019 végére fejeződik be. A beruházásra az Egészséges Budapest Programból 400 millió forintot, a Pest Megyei Területfejlesztési Programból 973 millió forintot szánnak.

A nagykátai fejlesztés során új rendelőépületi szárny épül, a meglévő épület gépészetét pedig korszerűsítik és akadálymentesítik, lecserélik az elavult orvostechnológiai és informatikai eszközparkot, valamint modernizálják a képalkotó diagnosztikát.
    Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a nagykátai szakorvosi rendelő fejlesztése teljes egészében magyar költségvetési támogatásból valósul meg, a magyar emberek, a hazai adófizetők munkájának eredményeként növekvő magyar gazdaság teljesítményének köszönhetően. Hozzátette: a beruházás a nagykátai kistérségben élő több mint 70 ezer embert érinti. Az eddig három telephelyen működő szakorvosi rendelőintézet a beruházás után egy telephelyen fog működni.
    Czerván György a sajtótájékoztatón bejelentette: 128,5 millió forintot nyert Nagykáta külterületi utak építésére, valamint 70 millió forintot a mentőállomás felújítására. Ezzel együtt összesen 4,5 milliárd értékben valósultak, valósulnak meg fejlesztések Nagykátán és térségében. 

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*