Felújították a Tápiószecsőn áthaladó 31-es főutat

Felújították a Tápiószecsőn áthaladó 31-es főutat

Az országos útfelújítási program részeként megújult a 31-es főút 2,84 kilométer hosszú szakasza Tápiószecsőn. A rekonstrukció jelentősen megnöveli a közlekedés biztonságát a településen.

Bata József, Tápiószecső polgármestere, Czerván György fideszes országgyűlési képviselő, Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke adta át a 31-es számú főút 2840 méteres, megújult szakaszát Tápiószecsőn.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hazai forrásból megvalósuló országos útfelújítási programja részeként újult meg ez az útszakasz. A bruttó 548 millió forintos beruházás részét képezi a burkolat felújítása teljes hosszon és szélességben a pályaszerkezet megerősítése, a kétoldali vízelvezető árok helyreállítása, a padka rendezése és a kissugarú ívekben rázópadka kiépítése, valamint az útcsatlakozások és a kapcsolódó felületek megemelése az új burkolat szintjére, s végül a csapadékvíz-elvezető rendszer helyreállítása.

A Tápiószecső−Magdolnatelep településrészen található buszmegállópárnál kiépítették a peront, a többi, már meglévő buszmegálló pedig bazaltbeton pályaszerkezetet kapott, így nagyobb teherbírásúvá váltak. A település végét jelző tábla környezetében a forgalom lassítása céljából településkapu épült, megújultak az útburkolati jelek, és új forgalomtechnikai jelzéseket is kihelyeztek.

A 2018-as országos felújítási program keretében Pest megyében 13 km főúti és 31 km mellékúti szakasz rekonstrukciós munkálatai indulhattak el. Ennek része a 31-es számú, Budapest−Jászberény−Tápiószecső főútnak a Tápiószecső−Magdolnatelep vasúti átjárótól a Tápiószecső végét jelző tábláig tartó szakasza.

Fotó: MTI

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*