Ifjúsági bűnmegelőzési programot indított a Pest megyei rendőrség

Ifjúsági bűnmegelőzési programot indított a Pest megyei rendőrség

Lehetséges küldetés (mission possible) elnevezéssel bűnmegelőzési programot indított a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A projekt középpontjában az ifjúságvédelem áll − tájékoztatta a kapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője az MTI-t.

Szoboszlainé Schiller Zsuzsanna rendőr alezredes hozzátette, a hárommodulos programot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával szervezték meg. Elmondta: a tanév végéig bűnmegelőzési színházi előadásokat tartanak az internet veszélyeiről Pest és Nógrád megye középiskolásainak, és az előadások után szakértők beszélgetnek a gyerekekkel. A program működtetésében a Káva Kulturális Műhely és a Nézőpont Társulat közreműködik.
    Emellett a pedagógusok és a bűnmegelőzési szakemberek szakmai kapcsolatának fejlesztésére háromnapos bentlakásos tréninget szerveznek, amellyel viselkedés-módszertani segítséget szeretnének nyújtani a résztvevőknek.
    Az alezredes kitért arra, hogy a program harmadik modulja egy kétfordulós játékos vetélkedő lesz. Az első fordulóban bűnmegelőzési plakátokat készítenek majd, a másodikban pedig a diákoknak és a rendőröknek közös csapatokat alkotva kell különböző állomásokon feladatokat megoldaniuk. A szervezésben részt vesz a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete is.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*