Megújul a nagykőrösi szakkórház

Megújul a nagykőrösi szakkórház

Négyszázötvenhatmillió forint állami és uniós forrásból megújul a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet. Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára a Pest megyei településen tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy soha ekkora fejlesztést nem látott még a Közép-magyarországi régió.

Földi László (KDNP), a térség országgyűlési képviselője az egészségügyi intézményben elmondta: az Egészséges Budapest Program keretében 250 millió forintos, uniós forrásból pedig 118 milliós fejlesztési támogatást nyert el a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet. A 250 millió forintot elsősorban az orvosi műszerellátottság javítására, az ápolás és rehabilitációt szolgáló eszközpark megújítására és informatikai fejlesztésekre fordítják. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól kapott 38 millió forintos forrás nagy részét pedig már felhasználta az intézmény. A képviselő kitért arra, hogy az EU finanszírozásával a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program pályázaton elnyert 118 millió forintból a fotovoltaikus – napelemes − rendszert építik ki, ezt idén nyárra be kell fejezni. A további fejlesztés pedig 2019 nyár elejére valósul meg.
Tankó Ágota, az egészségügyi intézmény főigazgatója ismertette: a forrásokból intézményük két telephelyi épületét is megújítják, klimatizálják, korszerűsítik a fűtést, és azt a több mint 50 millió forintot, amelyet a gazdaságösztönző csomagból kaptak, további beruházásokra fordítják.
Ónodi-Szűcs Zoltán hangoztatta, számolt be minderről az MTI, hogy soha olyan fejlesztést nem látott még a Közép-magyarországi régió, amilyet most az Egészséges Budapest Program keretében valósítanak meg. A következő nyolc-tíz évben több mint 700 milliárd forintot költenek fejlesztésre állami forrásból.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*