Tészta hozzávalói:
60 dk liszt 3 csipet só
1 db tojás 10 dkg zsír
0,01 l. ecet (20%-os) víz 0,25 l.
Elkészítése:
Langyos vízhez hozzáadjuk a sót és az ecetet, a lisztet egy tálba öntjük és a közepébe fészket csinálunk, amelybe bele öntjük a tojást, a zsír felét és összedolgozzuk.
Közben hozzáadjuk a sós, ecetes, langyos vizet. Lágy tésztát készítünk és addig dagasztjuk míg hólyagos nem lesz.
Két egyforma cipóra osztjuk, olvasztott zsírral bekenjük és meleg helyen letakarjuk, addig pihentetjük amíg legalább a kétszeresére nem dagad. Egy nagy méretű asztalon kinyújtjuk „átlátszóra”.
Bekenjük meleg olajjal, vagy zsírral.
Töltelék:
Megtölthetjük almával, túróval, meggyel, mákkal hozzá adhatunk egy kis fahéjat is.
De nagyon fontos, hogy a töltelék alá mindig szórjunk egy kis morzsát.
Aszalt gyümölcsös töltelék:
A tojásfehérjét felverjük habbá a sárgáját pedig olajjal, sütőporral, és fahéjjal összekeverjük
majd ezt a keveréket hozzáadjuk az aszalt gyümölcsökhöz és sárgarépát reszelünk hozzá.
A legvégén a felvert tojásfehérjével óvatosan összedolgozzuk.
Az összegöngyölt rudakat 170 0C -os sütőben 40 percig sütjük.
Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!