Spagetti alla carbonara

Spagetti alla carbonara

Hozzávalók két személyre: 20 dkg spagetti tészta, 5 dkg bacon, 2 dkg vaj, egy gerezd fokhagyma, egy tojás, 5 dkg parmezán sajt, frissen őrölt fekete bors, só.

Elkészítés: miközben egy lábasban sós vizet forralunk, egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és rajta barnára pirítjuk az apró kockákra vágott bacont, a megpucolt fokhagymával együtt. A végén a fokhagymát kivesszük a serpenyőből. Lobogó vízben roppanósra főzzük a spagettit. Leszűrjük, majd a serpenyőben alaposan összeforgatjuk a pirított sonkakockákkal. A tésztát borsozzuk és hozzákeverjük az enyhén felvert tojást, majd a reszelt parmezán felét. A spagettit tányérra szedjük, megszórjuk a maradék sajttal és azonnal fogyasztjuk.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*