Szentendre 12 település szakrendelését látja el

Szentendre 12 település szakrendelését látja el

A kormány 180 millió forinttal támogatja a szentendrei járóbeteg-szakellátó fejlesztését.

Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében a kormány − az önkormányzatok 10 százalékos hozzájárulása mellett − 58,6 milliárd forint költségvetési forrást biztosít 32 közép-magyarországi szakrendelő fejlesztésére. Ezek közül az egyik a Szentendre Város Egészségügyi Intézményeinek szakrendelője. 
A támogatást az önkormányzat 17 millió forint önrésszel egészíti ki. Mivel a város járási központ, Budakalásztól Visegrádig 12 település szakrendelését látják el. Szentendre fontosnak tartja egészségügyi intézményeinek fejlesztését, ezért a felújítások mellett 24 órás háziorvosi ügyeletet indítottak 2017 augusztusában. 
A szakrendelő az ellátandó terület 83 ezres lakosságán túl a Dunakanyar turistáit, ideiglenes lakóit, nyaralóit is fogadja, így megközelítőleg 100 ezer ember számára nyújtanak egészségügyi szolgáltatást. Az orvosi műszerek elavultak, átlagosan 13 évesek, de van közöttük 35-40 éves berendezés is.
Az EBP keretében elnyert támogatásból megújul a klímarendszer, így az egynapos sebészeti műtők külön is szabályozhatóvá válnak, valamint fejlesztik az informatikai rendszert és orvostechnikai eszközöket szereznek be.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*