Új parkoló épül az aszódi Városháza mellett

Új parkoló épül az aszódi Városháza mellett

Nincs egyszerű helyzetben az a gépkocsival érkező állampolgár, aki Aszódon a Polgármesteri Hivatalban vagy a kormányablakban szeretne ügyet intézni. A Szabadság téri várakozóhely Városháza felőli oldala már reggel hétkor megtelik, ugyanis ezt a más településen dolgozó autósok egy része P+R parkolóként használja.

Az önkormányzat nemrégiben táblákat helyezett ki, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy a parkolóhely legfeljebb egyórás időtartamban áll a gépkocsivezetők rendelkezésére.

Mindegy bizonnyal nagyobb változást hoz az a fejlesztés, amely a Szabadság téri épület belső udvarában, illetve a Petőfi Sándor utca 1. szám alatti üres telken kezdődött. A képviselő-testület úgy döntött, hogy korszerű várakozóhelyeket építtet. A Petőfi Sándor utca 3. felőli oldalon elbontják a romos téglakerítést, s a helyére úgynevezett gyorskerítést építenek. A parkoló felülete alá vízelvezetést építenek, maga a parkoló pedig aszfaltburkolatot kap, az egyes parkolóhelyeket felfestik. Az autósok külön ágon hajthatnak majd be és ki.

A belső udvari parkolóban 11 hely lesz, s ezeket kizárólag a Polgármesteri Hivatal dolgozói használhatják. A Petőfi utca 1. szám alatti területen az ügyfelek számára 32 várakozóhelyet alakítanak ki. A képviselő-testület a gyors megvalósítás érdekében ajánlattételi meghívást tett közzé, amelyre három pályázót hívtak meg. A legolcsóbb ajánlatot a kartali MGT Kft. tette 25 millió 862 ezer Ft értékben, így ez a cég kapta a munkát, amellyel 2018. december 31-ig kell elkészülnie. A parkolás egyelőre ingyenes lesz, a képviselő-testület az egész városra kiterjedő parkolási rend tárgyalásakor dönt majd arról, hogy a későbbiekben fizetőssé teszi vagy időkorlátot határoz-e meg.

Fotó: Koncz István

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*