Pálinkaverseny a Pest megyei Gombán

Pálinkaverseny a Pest megyei Gombán

Gomba község önkormányzata és a helyi Dalárda Egyesület tizenegyedik alkalommal rendez pálinkaversenyt a térség – bérfőzők és magánfőzők által készített – pálinkái között.

A rendezvény célja, hogy Gombán és környékén népszerűsítse a pálinkát – mint hungarikumot –, és annak kulturált fogyasztását. Minőségi pálinka előállítására kívánja ösztönözni a bérfőzőket és a magánfőzőket. A szakmai bírálat, valamint a közönségszavazás és a társadalmi zsűrizés külön történik. A bírálat kóstolással történik, speciális pontrendszer alapján.

A nevezési mennyiség 1 liter bérfőzetett vagy saját főzésű pálinkaminta, 2 db (jelöletlen vagy eltávolítható jelölésű) 0,5 literes, átlátszó, svéd bordói üvegpalackban, szilikon dugóval. A nevezési díj 1000 Ft mintánként (3 minta felett legfeljebb 3000 Ft).

Idén a közönségszavazás március 3-án 13 órakor lesz a gombai Rendezvényházban (Kossuth tér 21.). A zsűritagokat a versenyre nevezők delegálhatják. A társadalmi zsűri ugyanaznap 16 órakor hirdeti ki az általa díjazottak neveit a Rendezvényházban. A zsűri a környékbeli települések prominenseiből, illetve szakmai meghívottakból áll.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*