Strandokon, fürdőkben kapcsolódhatunk ki

Strandokon, fürdőkben kapcsolódhatunk ki

Jaj, úgy élvezem én a strandot…

A hónap végére szinte az összes Pest megyei strand megnyitja kapuit. Az időjárás ugyan kissé szeszélyes, mégis, amikor kisüt a nap, érdemes felkerekedni és felkeresni valamelyik közeli vízpartot, élményfürdőt. 

A Duna megyei szakaszán több helyen is – de csak a kijelölt helyeken – engedélyezett a fürdőzés, Nagymaros, Dunabogdány, Alsógöd, Felsőgöd, Ráckeve és Dömsöd területén is népszerűek a strandok. A fürdőzésre kijelölt helyeken az önkormányzat hozzájárulása után az ÁNTSZ Kistérségi Intézete rendszeresen ellenőrzi a vízminőséget, hogy biztosítva van-e az elsősegélynyújtás, valamint azt is, hogy van-e a területen mosdó, zuhanyzó. A Duna-parti strandokon kívül számtalan tó mellé is mehetünk napozni, úszni, vízisportolni. Pest megyében kilenc bányató mellett kereshetünk vízi kalandokat. Dunavarsányban, a délegyházi tavaknál, Dunaharasztiban és Pócsmegyeren is kitűnő szabadtéri programokat találhatunk, de Kiskunlacháza és Áporka bányatava is tökéletes lehet a fürdőzésre, sőt a bányatavak egy részén különböző vízi sportokat is űzhetünk. A természetes vizek és bányatavak esetében különösen figyeljünk arra, hogy betartsuk a legfontosabb szabályokat. A vízhőmérséklet ingadozásra, a mélység hirtelen váltakozására, a sodrásra, a vízi közlekedésre mindig ügyelni kell és arra is, hogy csak a nagyon jól úszók távolodjanak el a parttól. A gyerekek csak szülői felügyelettel mehetnek vízbe.

A megyében több helyen is várja strand, fürdő, gyógyfürdő vagy uszoda a fürdőzőket. Élmény- és gyógyfürdőkkel is büszkélkedhet a megye, vakáció idején akár be is járhatjuk ezeket, kihasználva a helyi adottságokat. Bár még sok helyen tartanak a korszerűsítések, felújítások, szinte mindenhol azt ígérik, hogy júniusra minden készen áll majd az aktív pihenést kedvelők fogadására. – Az Aqualand termál- és élményfürdő Ráckevén folyamatosan fogadja a látogatókat – mondja Kolter Gábor, üzemeltetési igazgató – s mihelyt az idő engedi, folyamatosan töltjük fel a medencéket, május végén már az összes medencét használhatják a vendégek. Különleges miliő és sokszínű kínálat, ilyet Ráckevén találunk: a csodálatos ősfás park amellett, hogy fantasztikus látványt nyújt, tökéletes a kikapcsolódásra, de az aktív pihenésre vágyók és a családosok is megtalálják itt a kedvükre valót, hiszen őket élménymedence, strandröplabdapálya, focipálya, gyerekmedence, játszótér és még számtalan szolgáltatás várja a több mint kéthektárnyi területen elhelyezkedő fürdőben.  

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*