Szentendre karnevállal lépett a farsang farkára

Szentendre karnevállal lépett a farsang farkára

Február második hétvégéjén Szentendre karneváli hangulatban búcsúztatta a telet. A második Szentendrei Karnevál – Farsangfarka Fesztiválon volt minden, ami egy igazi farsanghoz elengedhetetlen: maskarások, szoboremberek, koncertek, fáklyás-álarcos felvonulás, gyerekprogramok, farsangi fánk-különlegességek, gasztronómiai vásár.

Szentendre történelmi belvárosának utcáit a velencei karnevál hangulatát idéző maskarások és szoboremberek lepték el. A Fő téren felállított színpadon két napon át egymást követték a népzenei, világzenei, könnyűzenei produkciók, gyermekkoncertek. Sötétedés után a farsangi fénybe öltözött téren szombaton a Holdviola, vasárnap a Besh o droM koncertezett.

A rendezvény legnépszerűbb és leglátványosabb eseménye a fáklyás-álarcos felvonulás volt, amelynek fényét pazar, látványos tűzzsonglőr-produkció fokozta.

A gyerekek álarckészítés, gyerekkoncertek, -műsorok, a szentendrei óvodások farsangoló műsora között válogathattak.

A Dumtsa sétálóutca karneváli hangulatú gasztronómiai vásártérré alakult át, ahol a látogatók megízlelhették a farsangi időszakra jellemző ízeket: ropogós sülteket, a farsangi fánk pazar változatait (a lyukacsosat, a gömbölyűt, a hosszúkásat, a színest, a lekvárost, a csokist). A gazdag pálinkakínálatból nem volt könnyű választani. A jótékonysági malac- és báránysütés illatban, ízekben bővelkedett.

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyen Ön az első!

Hozzászólás írása

*