Embernek lenni nem adottság, hanem komoly feladat

Embernek lenni nem adottság, hanem komoly feladat

Interjú Jelenits István piarista szerzetessel

Számos hosszabb-rövidebb tanulmánya jelent meg a Szentírásról, Janus Pannonius és Pilinszky János költészetéről, irodalomról, nevelési kérdésekről és más témákról. Összegyűjtött műveit az Új Ember Kiadó 1999 és 2001 között öt kötetben jelentette meg. Az advent kezdete előtti napokban a budapesti Piarista Rendházban beszélgettünk.

Megállapodás az egészségesebb táplálkozás érdekében

Megállapodás az egészségesebb táplálkozás érdekében

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari tagjainak támogatása érdekében együttműködési megállapodást kötött az egészségtudatos táplálkozást segítő élelmiszerek fejlesztése és a lakosság egészségi állapotának javítása terén naprakész és hiteles információkkal rendelkező Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével (MDOSZ), valamint a Táplálkozás, Életmód és Testmozgás (TÉT) Platform Egyesülettel. Az eseménynek a Biarritz Étterem és Kávéház adott otthont 2016. október 18-án.

Közel tízezren iratkoztak be a felsőoktatásba

Közel tízezren iratkoztak be a felsőoktatásba

Gazdaság, technika, oktatás: így felvételizett Pest megye

Számos Pest megyei fiatal először kóstol bele a főiskolai, egyetemi szorgalmi időszakba 2016 szeptemberében. A korábban megszokott témazárók helyett immár zárthelyiken kell bizonyítaniuk a tanulóból hallgatóvá avanzsálóknak. A közoktatás gondoskodó, odafigyelő attitűdjét felváltja egy önállóbb, felelősségteljesebb hozzáállást követelő rendszer. Régiónkból ebbe a kalandba idén összesen 9727 diák vágott bele.

Beszélgetés Vészabó Noémi festőművésszel

Beszélgetés Vészabó Noémi festőművésszel

„Szeretném lerajzolni az egész világot. Az ihletettség gyakran válságos időszakban jön, mert veszedelmek idején az ember - főleg a művészember - a lelkével "védekezik". Rengeteg érzelemmel tudok csak élni, de hát az érzelmek a lélek színei, és mit várhatnak egy festőtől..."