Folyatódik a vízitúra-útvonalak bővítése

Folyatódik a vízitúra-útvonalak bővítése

Újabb vízitúra-megállóhelyek létrehozására pályázik a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Közép-Duna menti önkormányzatokkal és sportegyesületekkel közösen. Erről az érintettek június 2-án tartottak sajtótájékoztatót Szentendrén.

Agrárfejlesztések a versenyképességért

Agrárfejlesztések a versenyképességért

Fő cél a vidék fejlesztése és a fiatalok helyben tartása.

A hazai agrárgazdaság számára rendelkezésre álló fejlesztési források felhasználásával Magyarországon olyan agrár-vidékfejlesztés valósulhat meg a 2014-2020 közötti ciklusban, amely a nagybirtokok helyett a kis és közepes családi gazdaságok érdekeit szolgálja. A Vidékfejlesztési Program beruházási forrásainak 80 százaléka a kis és közepes gazdaságokhoz érkezik majd az előttünk álló időszakban - jelentette ki Pest Megye Lapjának adott interjúban Kis Miklós Zsolt a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Meghonosodott a kosárlabda

Meghonosodott a kosárlabda

Több mint kétszáz sportolója van az egyesületnek

Ötödik éve mindig bejut a felsőházi rájátszásba az MTK Törökbálint a férfi kosárlabda NB I/B-ben, s az ELITE SE korosztályos csapatai is szép sikereket érnek el. Spiriev Attila klubelnök szerint sikerült meghonosítani a sportágat Törökbálinton, ahol rendszeresen 200-300 néző látogat ki a hazai meccsekre.

Önkéntesen a tiszta környezetért

Önkéntesen a tiszta környezetért

A Pest Megyei Kormányhivatal a hagyományokhoz híven idén is csatlakozott a TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. A természetes környezet szépségének helyreállításában a kormányhivatal részéről negyven önkéntes vett részt Vácott, a Budakeszi, a Nagykátai és a Szobi Járási Hivatalok munkatársai pedig egyénileg, helyben gyűjtöttek szemetet.

Nyári szünet: mi legyen a gyerekekkel?

Nyári szünet: mi legyen a gyerekekkel?

Az aktív időtöltés is fontos a vakáció alatt.

Szabadság, pihenés, kikapcsolódás – ezek a hívószavak sokaknak csupán másodlagosak, ha szóba kerül a vakáció időszaka. A szülőknek ilyenkor gondoskodniuk kell arról, hogy csemetéik felnőtt felügyelettel, s lehetőleg tartalmasan, élvezetesen töltsék el azokat a napokat, heteket, melyek során ők maguk kénytelenek a munkában helytállni.

Cél a versenyképes gazdálkodási feltételek biztosítása

Cél a versenyképes gazdálkodási feltételek biztosítása

A kamara jól képviseli a tagjait.

A 2013 tavaszán megalakult Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) legfontosabb feladata a hazai agrár- és élelmiszerszektor erősítése, érdekeinek érvényesítése, a magyar élelmiszerek versenyképességének növelése, továbbá a tanácsadás, valamint a gyors, pontos és megbízható információk eljuttatása a gazdálkodókhoz.

Interjú Kállay Bori színésznővel, érdemes művésszel

Interjú Kállay Bori színésznővel, érdemes művésszel

Jól érzem magam a bőrömben.

Mivel mindannyian tudjuk, hogy elénekelte a klasszikus operettirodalom szubrett és primadonna szerepeinek egész sorát, gondoltam, ezek összeszámolásával meg sem próbálkozom. Kezdtem tehát a prózai szerepekkel, ám itt is hamar feladtam. Ha csupán a hazai színpadi szerzőket sorolom: Csiky Gergely és Molnár Ferenc, Füst Milán és Illés Endre, Szakonyi Károly és Karinthy Ferenc, Szabó Magda és… Ó, nem maradna hely a beszélgetésünkre!