Forradalmi magyar technológiai újítás

Forradalmi magyar technológiai újítás

Gyógyszerhatóanyagok tisztításával a nemzetközi piacon

A gyógyszerhatóanyagok kromatográfiai eljárással történő tisztításában magyar feltalálók világviszonylatban is forradalmi technológiai újítást valósítottak meg. Németh László és Lorántfy László saját ötleteik révén fejlesztették tovább és dolgozták ki a RotaChrom CPC eljárást, melynek köszönhetően csökken a gyógyszerek előállítási költsége, és azok a medicinák is eljuthatnak az emberekhez, amelyek gyógyászati bevezetésére az irreálisan magas előállítási költségek miatt eddig nem volt lehetőség. Németh Lászlóval beszélgettünk.

Ezúttal még csak gyakorlat volt az életmentés

Ezúttal még csak gyakorlat volt az életmentés

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is megrendezték a felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenysorozat Pest megyei döntőjét – tudatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lapunkkal. A 2015/2016-os tanév versenyének a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Isaszegi Kiképző - és Raktárbázisa adott otthont.

Bürokráciacsökkentés a vállalkozásoknak

Bürokráciacsökkentés a vállalkozásoknak

A Miniszterelnökség a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatallal konzorciumban országos műhelymunkával egybekötött konferenciasorozatot szervez, melynek fő témája a vállalati, vállalkozói szektorhoz kapcsolódó bürokrácia csökkentése, valamint a vállalkozói bürokrácia csökkentése - tudtuk meg a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Szervezetétől, amely a fenti szervezetek együttműködő partnere.

Interjú dr. Beer Miklóssal, az egyházmegye főpásztorával

Interjú dr. Beer Miklóssal, az egyházmegye főpásztorával

Beszélgetés a Pünkösdről

A kereszténység egyik legnagyobb ünnepe felé közeledve érdemes figyelmet fordítanunk arra, miként van jelen Pest megye életében az egyház. Ahogyan a pünkösd üzenete, úgy e szolgálat mibenléte is megfoghatóvá válik, ha olyasvalakit kérdezünk, aki meg akarja szólítani az embereket. Dr. Beer Miklós célja ez.

Új rendőrautó segíti a munkát Kocséron

Új rendőrautó segíti a munkát Kocséron

Dr. Mihály István Pest megyei rendőrfőkapitány április 25-én vehette át Bodnár András polgármestertől annak a gépjárműnek a kulcsát, melyet a település vásárolt a területén szolgálatot teljesítő körzeti megbízottnak.

Pest megyében vannak még eddig fel nem fedezett értékek

Pest megyében vannak még eddig fel nem fedezett értékek

Hétköznapi ritkaságok a szemünk előtt

Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése a 2012. októberi ülésén fogadta el a megyei értéktár létrehozásáról és a Megyei Értéktár Bizottság megalakításáról szóló előterjesztést. A beérkezett értékek bemutatására, és az értéktár népszerűsítésére a megyei önkormányzat számos helyszínen kiállításokat, konferenciákat rendezett az elmúlt egy évben.

A lila nem az én színem

A lila nem az én színem

Interjú Koncz Gábor Kossuth-díjas érdemes művésszel

Az alább következő interjúra készülve döbbentem rá arra, hogy mily rendkívül gazdag az eddigi életpálya. Fölsorolhatatlan a színpadi és a filmszerepek sora, emlékezetes előadóestek idehaza és szerte a világban, az utóbbi esztendőkben nagy sikerű színházi rendezések. S akkor ott még Koncz Gábor Kossuth-díjas érdemes művész „magánemberi mítosza”, a vízisízés, a lovaglás, a vadászat s ki tudja még, mi minden.

Több mint 14 milliárd forint Pest megyének

Több mint 14 milliárd forint Pest megyének

Pásztor Diána

A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program márciusban megjelent kiírásai a kisgyermekes szülők munkavállalásának segítését, a leromlott településrészeken élők életkörülményeinek, valamint a közlekedésbiztonság javítását, a kerékpárutak építését, az akadálymentesítést próbálják elősegíteni. Az üzleti infrastruktúra fejlesztésére is lesznek majd források.

Kezdődhet Érden a Papi földek Rekreációs Park kialakítása

Kezdődhet Érden a Papi földek Rekreációs Park kialakítása

A „Modern Városok Program” részeként rövidesen elkezdődik a Papi földek Rekreációs Park építése Érdligeten. A projekt látványtervei elkészültek, a kivitelezési munkálatok jövőre kezdődhetnek és várhatóan december végéig fejeződnek be - mondta el a Pest Megye Lapja érdeklődésére T. Mészáros András polgármester.