60 éves az aszódi városi bölcsőde

60 éves az aszódi városi bölcsőde

Kerek évfordulóra emlékezett a város egyik legrégibb intézménye, amely az Aranykapu Bölcsőde nevet az önkormányzati önerőből és európai uniós pályázatból 2008-ban épített épület átadásakor kapta. A 60. születésnap alkalmából tartottak ünnepséget, amelyre a bölcsőde régi dolgozóit is meghívták.

Szelektív gyűjtésben példát mutat Tura

Szelektív gyűjtésben példát mutat Tura

Az elmúlt évben Tura lakói gyűjtötték a leghatékonyabban a tejes és gyümölcsleves kartondobozokat, ami jól mutatja a környezetvédelmi nevelés szemléletformáló hatását. A Galga-völgyi település lakossága olyan nagyvárosok lakosainál is eredményesebben szelektálta ezt a 95 százalékban újrahasznosítható értékes hulladékot, mint Pécs, Paks, Veszprém és Debrecen.

Fejlesztik a nagykátai szakorvosi rendelőintézetet

Fejlesztik a nagykátai szakorvosi rendelőintézetet

Letették a nagykátai szakorvosi rendelőintézet csaknem 1,4 milliárd forint kormányzati támogatásból megvalósuló bővítésének és korszerűsítésének kezdetét szimbolizáló alapkövet. A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház fenntartásában működő intézmény fejlesztése a tervek szerint 2019 végére fejeződik be. A beruházásra az Egészséges Budapest Programból 400 millió forintot, a Pest Megyei Területfejlesztési Programból 973 millió forintot szánnak.

Átadták a szobi tanuszodát

Átadták a szobi tanuszodát

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az átadáson kiemelte: egy negyvenhárom éves ígéret vált valóra, az uszoda megépítését ugyanis még 1975. április 5-én ígérte meg a város akkori vezetése a szobiaknak.

Békamentés Farmoson

Békamentés Farmoson

A közutak gyakran a kétéltűek élőhelyén haladnak keresztül, s emiatt az állatok így csak az utakon átkelve tudják megközelíteni peterakó területüket. A békák mentésének ideje évente március 1-jén veszi kezdetét. Idén ez a ragaszkodó tél miatt kitolódik, de a héten valószínűleg startolhat.